Vaaraniemi sitter på en V75-vinnare

I stoloppet V75-2 finns det möjligheter till en fullträff för en av hemmahästarna.Kari Vaaraniemi tror att han kan ha vinnaren.- Nelli Zoot är snabb ut och stark. Hon har chansen, säger han.

Kari Vaaraniemi har tränat femåriga stoet Nelli Zoot sedan i början av året. I kväll hoppas duon kunna ta en hemmaseger i ett av V75-loppen.

Kari Vaaraniemi har tränat femåriga stoet Nelli Zoot sedan i början av året. I kväll hoppas duon kunna ta en hemmaseger i ett av V75-loppen.

Foto: Anders Hjortenklev

BODEN2010-06-19 06:00
Kari Vaaraniemi har tränat femåriga Revenue-stoet Nelli Zoot sedan i början av året.
- Hon tränades tidigare av Göran Lång och jag såg henne göra en stark prestation på Solvalla. Dessutom hade hon litet pengar på sig då så jag förstod att hon måste räcka till bra i Boden.
I år har Nelli Zoot vunnit två lopp och sprungit in 118 000 kronor och mycket mer skall det nog bli, räknar Kari med.
- Hon gjorde sina två första starter för mig på isbana men det var när vi fick sommarbanor som hon tände till ordentligt. Om det inte strulat i finska V75 när vi startade där (Uleåborg) så hade hon vunnit.
Nelli Zoot är en ärlig travare under utveckling. Snabb ut är hon också men inte spetsberoende. Hon körs ikväll av John Östman och går lika bra från alla positioner. Men Kari hoppas på tempo i loppet. Då har hon en ordentlig polett kvar till slut.
Har sprungit in åtta segrar
- Är det ingen annan som sätter tempo på loppet så får Nelli Zoot kanske göra det själv. Femtespåret behöver inte heller vara helt fel, säger han.
Kari Vaaraniemi har, sedan han kom till Peabtravet 2003, runt tio V75-segrar och är medveten om vikten av att synas på rikstoton.
- En V75-seger är viktig och ger både PR och reklam för mig och min rörelse, instämmer han.
Någon räknade ut att Kari Vaaraniemis hästar i genomsnitt tjänade 12 000 kronor per start i fjol. Det måste vi nog tycka är mer än bra.
I år har stallet åtta segrar och hästarna har sprungit in en dryg halvmiljon. Stallets flaggskepp Quantum Classic har haft en hovbensfraktur och har inte kunnat starta sedan december. Men skadan har läkt bra och Vaaraniemi räknar med en come back för den kapable sjuårige hingsten i augusti.
- Jag siktade på en start i Sweden Cup och i Norrbottens Stora Pris med honom i år. Nästa år kanske, ler Kari. Det kan bli en skaplig säsong trots det. Halva året återstår och jag har bra starthästar. Når vi två miljoner kronor är jag nöjd.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om