Upplopp med galopp - då tog Östman en enkel seger

- Ibland har vi turen på vår sida, konstaterade John Östman sedan han vunnit V4-avslutningen i snöyran på Peabtravet igår.John körde Kari Vaaraniemis nytillskott Tini Wini Pellini som nu fick segern litet till skänks. Hon var slagen när utvändige Moneyspinner galopperade för Roger Nilsson på upploppet.- En trevlig häst och inte behöver vi be om ursäkt för att vi vann nu, sade John också. Det gäller för hästarna att hålla sig i trav hela vägen.

BODEN2010-03-02 06:00

Tini Wini Pellini är ett femårigt sto som tidigare tränades av Stig H Johansson och som i sitt sista framträdande i den regin startade i ett V75-lopp på Bergsåker. Tre segrar hade hon tagit innan gårdagen och Kari Vaaraniemi har haft henne i träning i en dryg vecka bara.
- Jag har hunnit köra henne ett par gånger och det verkar vara en trevlig och kapabel häst, sade Ann Wennberg som är Tini Wini Pellinis skötare.
Snabb ut var Tini Wini Pellini också och John Östman hade inga större problem att försvara ledningen från innerspåret.
Skellefteåsto visade fin form
Favoriten, Stall WFs nytillskott Sorbas placerades i tredje utvändigt medan Roger Nilsson sökte sig upp utvändigt ledaren med sin outsider Moneyspinner. Från halvvarvet kvar pressade Roger för att ta över. Såg klar ut men direkt efter det att Moneyspinner fått övertaget på upploppet kom en snöplig galopp.
- Han slappnade av när han fick huvudet före. Jag kände det och försökte ta tag i honom. Klart att det är trist men vi får ta dom nästa gång istället, konstaterade Roger Nilsson.
Sorbas avslutade snabbast av alla för Krister Söderholm men var litet för sent ute den här gången. Även där har vi en häst som kommer att få segerdefilera med det snaraste.
V4-raden inleddes med en ganska väntad seger för lägesgynnade skellefteåstoet Hjogglycka. Ett kallblod som visat högform hela vintern och som nu tog sin tredje årsseger.
- Hon har haft fin form länge, instämde skellefteproffset Leif Eriksson som är ordinarie kusk bakom amatörtränade Hjogglycka. Hon är faktiskt bättre bakifrån och har inte vunnit färdigt ännu.
Men är loppet litet längre så kan Leifs brorsa Jens och Rapphed vara vinnaren. Slagen med hals efter en sylvass avslutning.
Finsk seger i V4-2 efter en mycket fin insats av femåriga North Wind. Andra årssegern i Boden för det finsktränade stoet som nu hade Danneros (Kramfors) Micael Melander i sulkyn.
Ett perfekt lopp för Nygren
Han hade en bit till jobbet igår Melander.
- Men när jag får köra så här bra hästar så är det värt resan, sade Micael som också är flitigt använd som kusk av Petri Salmela. Nu hade jag den speedigaste och bästa hästen och jag körde 16,5 sista varvet utan att köra North Wind i botten.
De finska ägarparet strålade förstås av lycka på stallbacken.
- Det är en stark och rejäl häst vi har som nu fick ett perfekt lopp av en mycket skicklig kusk, berömde de.
Umåkers Patrik Nygren lämnar mycket sällan Peabtravet utan att ha vunnit något lopp. Igår hette vinnaren Flirting Ann. Ett femårigt Pine Chip-sto som nu tog sin andra seger i sin åttonde start.
Segern var inte helt väntad. Vare sig av kusk eller av spelare och togs efter ett perfekt lopp i ledarryggen fram till upploppet. Där fick hon fritt och efter den resan hade hon det spurtkrut som behövdes för att sträcka ut halva längden före årsdebuterande Appel.
- Hon har inte fattat vad det går ut på och bjuder ibland inte till alls, förklarade Patrik Nygren. Nu blev det perfekt för oss med litet tempo i loppet. Kapacitet, det har Flirting Ann.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om