Ung satsning i BBK - nya talanger klara

Han spelade två matcher i pojklandslaget i somras och anses som en stor talang. Nu väljer Fredrik Espling, 15, att gå till Bodens BK.- Jag känner att BBK är den klubb som kan utveckla mig mest just nu, säger han.

Pojklandslagsmannen Fredrik Espling (t v) går från Lira BK till Bodens BK. David Selini har också skrivit på och kommer närmast från Bredåkers SK.

Pojklandslagsmannen Fredrik Espling (t v) går från Lira BK till Bodens BK. David Selini har också skrivit på och kommer närmast från Bredåkers SK.

Foto: Leif Hammarström

BODEN2009-11-25 06:00
Fredrik är fostrad i Lira BK och uppmärksammades av BBK redan i somras då han gjorde flera träningspass.
- Redan då kändes det bra. BBK har bra kvalitet på träningarna och det är en bra klubb.
Fredrik debuterade i P 15-landslaget i augusti när Sverige mötte Finland i Norsjö och Skellefteå. Han gjorde ett mål när Sverige vann den andra matchen med 3-0.
- Vi har haft ett utmärkt samarbete med Lira BK och Kicki Blomqvist när det gäller Fredriks övergång. Det känns kul att konstatera, säger Micael Selini, klubbchef.
Satsar på juniorerna
BBK har även förstärkt konkurrensen på juniorsidan med David Selini, född 1994, från Bredåkers SK. Han fanns med på Halmstadslägret i somras.
- Vi gör en extra satsning på juniorerna och vill gärna knyta upp talanger från närområdet. Vi har länets bästa A-lag och siktar också på att vara bästa juniorlaget även i fortsättningen.
BBK vann juniorallsvenskan 2007 och har varit länets bästa juniorlag de fyra senaste åren.
BBK har två platser öppna för juniorer när A-truppen spikas och man kommer också att ha två juniorer med på varje A-lagsträning.
Helm vill tillbaka
n n Amerikanske forwarden Drew Helm skadades i augusti och missade större delen av höstsäsongen.
- Nu är Drew fullt frisk och även intresserad av att komma tillbaka. Vi kommer att ha samtal den här veckan och vill också testa honom för att vara säkra på att han verkligen håller innan vi fattar beslut om honom, säger Selini.
n n NSD avslöjade för ett par veckor sedan att man kontaktat Simon Brännström, Fredrik Lundgren och Martin Oscarsson, talanger från Alvik.
Nu har Simon och Fredrik bestämt sig för BBK. Men inga övergångspapper är påskrivna och inga förhandlingar har inletts.
n n BBK gör det första gemensamma träningspasset den 1 december. I början av januari drar träningen igång på allvar och då ansluter även de utländska spelarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om