Två matcher från praktfiasko

Höstmörkret lägrar sig över Bodens BKs fotboll. Efter 1-3 i måstematchen mot Sylvia är det inte mycket som talar för ett lyckligt slut.Missar både framåt och bakåt betydde en ny blytung förlust på Boden Arena.- Vi gjorde misstag som inte är acceptabla på den här nivån, säger Jonas Larsson, en av tränarna.

Nere för räkning. Markus Wahlberg, Johan Isaksson och Kabba Samura deppar efter 1-3-förlusten hemma mot bottenkonkurrenten Sylvia. Två matcher återstår av serien och Boden har tre poäng upp till säker mark. Det innebär at Boden måste vinna, samtidigt som "rätt" lag förlorar.

Nere för räkning. Markus Wahlberg, Johan Isaksson och Kabba Samura deppar efter 1-3-förlusten hemma mot bottenkonkurrenten Sylvia. Två matcher återstår av serien och Boden har tre poäng upp till säker mark. Det innebär at Boden måste vinna, samtidigt som "rätt" lag förlorar.

Foto: Kurt Engström

BODEN2008-10-06 06:00
Ändå började det så bra. Johan Isaksson nickade vackert in 1-0 på Erik Lanttos precisa hörnboll redan i tredje minuten.
En smakstart som borde fått ett pressat lag att växa.
Och visst växte BBK - men bara under några korta minuter och några farliga hörnor.
I stället blev Sylvia inbjudet i matchen. Först lyckades inte backen Linus Johansson rensa bort bollen i straffområdet - och Sylvia fick fritt fram till 1-1.

Redan då märktes det att Boden kom ur rytmen.
Sedan kunde en helt omarkerad Timmy Wilhelmsson nicka in 2-1 till Sylvia bakom en fastvuxen Petter Augustsson.
Då tappade Boden det mesta av kreativiteten och viljan.
Två grova försvarsmissar hade vänt matchen. När sedan Boden jagade en kvittering fastställde Sylvia 3-1 på en snygg frisparksboll bakom en felplacerad Augustsson.

Vad hände egentligen? Jonas Larsson ställde sig lika frågande som alla huttrande åskådare.
- Vi har haft en bra träningsvecka och det kändes bra före matchen. Med den inledning vi fick ska vi inte behöva tappa matchen, säger BBK-tränaren.
Men årets BBK är inget lyckligt lag. Det verkar som om spelarna är mer rädda att förlora än för att ha modet att vinna. Det finns ingen harmoni eller trygghet - och då spelar det ingen roll om tränaren heter Gidlund, Milosevic, Svensson eller Larsson.
"Det är små marginaler"
Visst förde BBK spelet långa stunder, men det har varit för många skitmål oich för många målmissar under säsongen för att det ska skyllas på otur.
- Vi har fått många billiga mål emot oss. Och det har varit olika spelare som varit inblandade i skitmålen, säger Jonas Larsson.
BBK-anfallets oförmåga att hugga i straffområdet var också symptomatiskt i går. Sylviamålvakten tilläts lugnt ta hand om bollarna medan BBK-anfallarna stod och tittade på. Killerinstinkten lyser fortfarande med sin frånvaro.
- Det är små marginaler och om Boden gjort 2-0 hade vi aldrig rest oss, säger Sylviatränaren Stefan Hellberg. Och vårt 3-1-mål kom mycket psykologtiskt.
Men Sylvia behöver inte be om ursäkt. Laget spelade en mer rätlinjig fotboll, tog vara på chanserna och vann rättvist.
Boden har fortfarande sex poäng att spela om och kan resa sig på tio. Men just nu talar det mesta för nedflyttning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om