Trångfors lärde sig den svåra läxan

Det gäller att lära av misstagen. Trångfors förlorade mot Kos/Gema med 0-3 i gruppspelet. Men när lagen möttes i finalen flickor 16 vann Trångfors med 3-1. - Vi gjorde några små ändringar. Men framför allt handlade det om en bättre inställning, säger tränaren Joakim Wikberg.

Lovisa Åhl-Höijer på språng mot guldet.

Lovisa Åhl-Höijer på språng mot guldet.

Foto: lennart jönsson

BODEN2008-08-22 06:00
Det var två lag som kände varandra väl när de möttes i finalen. I och med att Luleå i sista stund drog sig ur slutspelet möttes Trångfors och Kos/Gema två gånger i gruppspelet.
Den första matchen vann Trångfors med 1-0.
I den andra tog alltså Kos/Gema revansch, 3-0.
Men Trångfors lärde läxan och kom ut som ett nytt lag i finalen.
- Jag tycker inte vi gjorde någon dålig match när vi förlorade mot Kos/Gema. Men vi gjorde några små justeringar och framför allt höjde vi intensiteten, säger "Jocke" Wikberg.
Nytt hopp till Kos/Gema
Det var egentligen ingen snack om saken. Lovisa Åhl-Höijer gjorde det viktiga första målet i första halvlek och när Terese Lindström ökade till 2-0 på straff i den andra verkade matchen avgjord.
Kos/Gema fick nytt hopp när Frida Klarin reducerade till 1-2 med en perfekt långlobb över målvakten. Men strax efteråt kunde Caroline Stattin fastställa 3-1 efter ett missförstånd i Kos/Gemas backlinje.
- Vi hade bra koll på våra motståndare, försäkrar "Jocke" Wikberg. Prio ett var att nå finalen och väl där var vi starkast.
Trångfors lag var hämtat från tre olika lag i division 3, 4 och 5. Samträningen har inte varit den bästa, men veckan före Lilla VM-slutspelet har laget formats, tränat hårt och hittat formen.
Josefin Öhman med 131 på ryggen var duktig i Trångforsmålet.
I backlinjen var Petra Wärja det stora namnet. Pappa Kenth är sportchef i Bodens BK. Caroline Stattin utsågs till matchens Trångforslirare i finalen och Felicia Norman var en annan forward som visade framfötterna under slutspelet.
Trångfors seger var odiskutabel och det gick inte att ta miste på besvikelsen i Kos/Gema-lägret.
- Siktet var helt klart att vinna. Men vi ser det som en kollektiv kollaps och tjejerna underpresterade i finalen, tycker tränarparet Ulf Wänelöf och Peter Wennberg.
Tränarna hade svårt att förklara den bleka finalinsatsen.
- Vi har ett rutinerat lag men vi kom av någon anledning inte upp i normal standard.
Men Kos/Gema hann visa att det finns kapacitet i laget. I semifinalen besegrades Storfors med 2-0 efter mål av Ida Hägg och Josefin Nordström.
Ulf Wänelöfs dotter Linda visade utmärkta takter som mittback under hela turneringen. Ida Hägg drog också blickarna till sig i Kos/Gema.
Även Trångfors vann komfortabelt i semi. 3-0 mot Lira efter två mål av Felicia Norman.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om