Tragedin var nära - skötare sparkad i huvudet av häst: "Hon är vid gott mod"

Kari Vaaraniemis sto Mutola Bob vann V75-7 för Robert Bergh. Andra hemmasegern under V75-lördagen på Peabtravet.En seger som fick Kari att jubla och skötaren Ann Wennberg att ta ett glädjeskutt i stallbackskurvan.Minuten senare var tragedin mer än nära. Mutola Bob slog bakut på sin väg mot stallet och Ann Wennberg träffades illa i huvudet.– Hon har värk förstås men är annars vid gott mod, berättade Kari sedan han besökt henne på sjukhuset i Sunderbyn.

Foto:

BODEN2009-06-15 06:00
Ann Wennberg tog som vanligt hand om Mutola Bob efter segerdefileringen och var som så många gånger förr på väg tillbaka till Kari Vaaraniemis stall på travbanan.
Strax innan hon nådde fram till stallet var olyckan framme. Mutola Bob slog bakut, träffade Ann på högra sidan av huvudet och skenade iväg med fladdrande segertäcke över stallbacken.
Ann fördes i ambulans till sjukus och där befarade man först en inre blödning och att man måste skicka henne vidare till Umeå.
Så illa var det nu inte.
– Hon har en fraktur och möjligen även en liten blödning. Men hon är tuff och sade att hon ville åka med hästen till V75-finalerna på Gävletravet om två veckor, sade Kari också.
Mutola Bob kan vara litet bakrädd, berättade han också men har aldrig tidigare visat tendenser att slå.
Startsnabb
En mycket bra travare är det sexåriga stoet förvisso också. Startsnabb som få och nu laddades hon framåt direkt av Robert Bergh. Som öppnade halvvarvet efter elitloppstiden 1.09,5. Fortsatte i samma hårda tempo och höll klart undan även om det var på litet stumma ben sista biten. Sänkte rekordet till 12,1.
– Jag ville till spets och Mutola Bob kändes väldigt bra hela vägen. Hon är en tuff märr som säkert kommer att växa in i stoleliten, sade Robert Bergh i segerintervjuen. Nu blev det litet tomt i tanken 100 kvar men någon torskfrossa hade jag inte. Jag är i stort sett nöjd med min dag. Man kan inte få allt.
Innan Ann Wennbergs skada var Kari Vaaraniemi säkert också nöjd med sin V75-dag. Förutom segern med Mutola Bob så fick stallet två tredjeplatser. Quantum Classic och Torbjörn Jansson slutade trea från visset läge i V75-1 och Verdi Hornline tog samma placering för Robert Bergh i V75-6.
 
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om