Torbjörn Jansson ska föra Karis hästar mot seger i kväll

Kari Vaaraniemi har ett par fina segerchanser i kväll. Dessutom förstärker Torbjörn Jansson i sulkyn.- Jag tycker att Torbjörn ibland är litet underskattad som kusk. Han är mycket skicklig och passar väldigt bra på mina hästar, säger Kari .

Foto:

BODEN2009-04-16 06:00
I V65-1 selar Kari ut fyraårige Baron Pointer som visade stor kapacitet vid segern nyligen.
- Nu möter han ett bättre motstånd än senast men vi ger inte upp för det. Han är snabb ut och Torbjörn får prova för ledning. Jag tycker att Baron Pointer bör vara bland de tre, säger Kari.
Verdi Hornline hade en kanonsäsong i fjol med sju segrar och nära 250 000 kronor på vinstkontot. Femåringen höll toppformen hela vägen och avslutade med tre raka vinster. Ikväll gör han en spännande årsdebut i V65-2.
En häst för V75 och rikstoton
- Han har tränat mycket bra hela vintern och lagt på sig några kilo muskler. Verdi Hornline har den egenskap jag värderar högst; löphuvudet. Han är inte vässad något speciellt även om vi kört några skarpare jobb med honom.
Det är är förstås en häst för V75 och för rikstoton.
- Han har inget lopp på Umåker under V75-lördagen 25 april men väl under fredagen innan. Danneros V75-dag i maj siktar vi också på.
I lärlingsloppet V65-3 kör Jaako Alamäki Stall Vaaraniemis Accept Pointer. Tre starter i år har givit två segrar och en andraplats.
- Hon har varit bra hittills. Nu är innerspåret ingen fördel men det brukar bli tempo i lärlingsloppen så det kanske löser sig, funderar Kari.
I V65-omgångens avslutande kanonlopp startar Kari Vaaraniemi stallets ess Born to Dance från ett tredjespår.
- Han var bra vid segern i guld i Uleåborg. Senast fick han inget fäste så den insatsen glömmer vi. Torbjörn får prova för spets och sedan släppa till Aslak när han kommer ångande. Min häst är med i striden, säger Kari. Även han hoppfull inför kvällen på Peabtravet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om