Talangfabriken till VM-toppen - som beräknat

Redan innan slutspelshelgen ställde Assis F16-tjejer in siktet på en Lilla VM-seger.Ett mål man nådde som ohotade vinnare i gruppspel och semifinal och med en säker 3-1-seger mot Trånfors i finalen.- Vi har många talanger bland 93:orna, säger tränaren Anders Rönnbäck.

Guldjublet. Assi plockade in tjejer från division II-laget under slutspelet - det                     gjorde susen. Laget vann finalen för flickor 16 ganska säkert.

Guldjublet. Assi plockade in tjejer från division II-laget under slutspelet - det gjorde susen. Laget vann finalen för flickor 16 ganska säkert.

BODEN2009-08-28 06:00
Assi har av tradition bra flick- och damlag och det F16-lag som nu kom till spel hörde till ett av de bästa vi sett. Med ett starkt försvar och med vassa avslut gjorde kalixtjejerna 18 mål och släppte bara in två under de fyra matcher som bar fram till guldet.
-Vi var med här för att vinna och vi är glada över att vi lyckades, sade tjejernas tränare Anders Rönnbäck.
Anders Rönnbäck har tränat F16-laget i ett år ungefär och vi är överens med honom om att det är en bra och mycket talangfull grupp fotbollstjejer han har hand om. De flesta spelar också i division IV-laget och några även i division II.
Lördagens gruppspel inleddes med en säker 4-1-seger på Björknäsvallen mot Sunderbyn följd av en lätt vinst med tennissiffrorna 6-0 över Svartbjörnsbyn.
- Till semifinalen i morgon "förstärker" vi med fem division-II spelare, berättade Anders Rönnbäck.
Ingenting skulle lämnas åt slumpen även om det kanske inte var så kul för de spelare som ställdes utanför laget i det avgörande finalspelat.
Körde över motståndet
- Vi har pratat igenom det och alla tycker att vi skall göra på det här viset.
Semifinalmotståndarna Lira klarade inte heller av att utmana kalixlaget. Assi närmast körde över sina motståndare och vann på nytt med 6-0 och ställdes i Lilla VM-finalen på arenan mot Trångfors som vann den andra gruppen och som också visat upp ett bra och effektivt spel. Dessutom hade bodenlaget en mycket duktig målvakt i Julia Lindberg och en vass avslutare i spjutspetsen Lisa Hansson.
Vackert 2-0
- Vi har laddat för det här och att vinna Lilla VM skulle betyda en hel del för oss, påpekade Assis tjejer.
Inför en final som bjöd på en mycket bra första halvlek. Där Assi direkt tog hand om initiativet. Sara Mardakin var nära att näta redan i andra minuten men nu dröjde det till den femte innan Trångfors Julia Lindberg fick plocka ut bollen ur nätet. Ett ledningsmål och en soloprestation iscensatt av Amanda Bjöörn-Norén.
Det efterföljande 2-0 målet var mycket vackert. Maria Lundbäck bröt igenom. Fick en klockren fullträff med ett otagbart skott i krysset.
- Det är ett väldigt bra lag vi möter. Jätteduktiga men vi måste försöka spela vårt eget spel, sade man i Trångfors i halvtidspausen.
Nu hjälpte inte det även om matchen jämnade ut sig i andra halvlek. Sedan Sara Mardakin säkrat segern med sitt 3-0 mål tio minuter in på halvleken fick Trångfors allt mer att säga till om. Slutresultatet 3-1 fastställdes av Lovisa Åhl.
- Vi har många talanger bland 93:orna. Nu finns det väl inte så många cuper för dem längre men positivt är också att tjejerna leder division IV, sade Anders Rönnbäck.
Som hade all anledning att vara nöjd med sitt lag. Assi fick också med tre spelare i "All Star Team": Emma Schäufele, Amanda Bjöörn-Norén och Maria Lundbäck.