Stjärnan stannar i Boden

Succélaget Boden Handboll ser ut att få behålla sina profiler nästa säsong.
Nu har mittsexan Annica Sundqvist skrivit på för ännu ett år med den allsvenska Bodenklubben.
- Jag tycker att det är så kul att spela handboll. Det gäller bara att få ihop det tidsmässigt med mitt jobb, säger Annica.

boden handboll annica sundqvist nr88

boden handboll annica sundqvist nr88

Foto: Petra Isaksson

BODEN2013-04-30 07:37

Annica Sundqvist har pluggat till sjuksköterska under några år men är klar nu till sommaren.

- Det är en extrem brist på sjuksköterskor och jag räknar med att få jobb på sjukhuset i Sunderbyn direkt, säger hon.

Inget nio till fem-jobb precis och det är klart att arbetstiderna kan spela sina spratt för Annicas handbollsspelande den kommande säsongen.

- Men jag räknar med att det går att lösa.

Annica är Boden Handbolls mittsexa. Navet i anfallet och den spelare som kanske får mest stryk under de kampsituationer som ständigt uppstår. Hon är van vid att ha ett par motståndare hängande och klängande på sig och får ofta ta emot armbågar och tröjdragningar.

"Rätt bra på att ge igen"
- Det händer. Men jag är rätt bra på att ge igen också, säger hon med ett skratt.

Annica Sundqvists betydelse för Boden Handboll kan knappast överskattas och det är klart att det känns bra när hon nu har sagt ja till fortsatt spel i höst.

- Vi har en närmast fantastisk säsong bakom oss. Efter allt strul i inledningen föll allt på plats och vi verkligen njöt under de sista matcherna. Det vi gjorde var väl närmast en bragd, säger hon litet frågande.

Vill hänga kvar i allsvenskan
Och det måste väl alla som är insatta i sporten anse. Laget var väl aldrig uträknat men i brygga. Kom sedan tillbaka och var i seriens slutskede med och krigade om en kvalplats till elitserien.

Kan Boden Handboll nu få behålla sin startande sexa samt att man kan värva in ett par bra komplementspelare så är man ett hot mot alla lag i allsvenskan. Det är klart att man bör ha en topplats som mål den kommande säsongen.

- Kanske. Men mitt mål är att vi skall hålla oss kvar. Det är bra om vi kan etablera oss där. Jag hoppas att vi kan vara med i några cuper innan seriestarten. För att svetsa samman laget. I allsvenskan skall de sedan bli kul att möta några nya lag.

Annica Sundqvist hörde till de spelare som fick spela från första avkast till slutsignalen. När hon bänkades berodde det oftast på utvisningar.

- En bredare trupp och en starkare bänk är förstås ett önskemål, säger hon. Vi har alla förutsättningar att om ett par eller några år nå elitserien.

Även kantspelaren och Boden Handbolls främsta kontríngsspelare Hanna Weinmar har skrivit på för spel med klubben ytterligare en säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om