Stjärnan kan vara på väg hem till Boden igen

Efter två säsongers spel i Norge kan Carin Bergdahl vara på väg hem till Boden igen.Division 1-klubben Boden Handboll är i så fall nästa klubbadress.Vid lördagens infoträff och träningspass i Arenan var Carin på ett strålande spelhumör.- Jag vet inte om jag åker tillbaka till Norge. Jag är i valet och kvalet, säger hon till NSD.

Efter två säsongers i Norge kan Carin Bergdahl vara på väg hem till Boden igen. Under helgen tränade hon med Boden Handboll och lämnade dörren öppen för en fortsättning i klubben.

Efter två säsongers i Norge kan Carin Bergdahl vara på väg hem till Boden igen. Under helgen tränade hon med Boden Handboll och lämnade dörren öppen för en fortsättning i klubben.

Foto: Anders Hjortenklev

BODEN2010-05-06 06:00
För två år sedan lämnade Carin Bergdahl Bodens BK för spel i norska Gjövik og Vardal. Ett lag som i år trillade ur norska elitserien.
- Det gick jättebra för oss fram till jul men sedan blev det mest knappa förluster. Vi fick kvala för att vara kvar men åkte ner i division 1:
Att spela i ett lag under elitserien är förstås inte lika attraktivt för vänsterhänta högernian Carin Bergdahl. Då är Boden Handboll ett gångbart alternativ.
- Jag är inte i norges elit ännu men jag har blivit en betydligt bättre handbollsspelare under den tiden jag spelat där, påpekade 22-åriga Carin. Jag vill spela en snabb handboll och jag har fortfarande lust att utbilda mig och att utvecklas som handbollsspelare. Det kan jag förmodligen göra i Boden Handboll också. Fast på ett annat sätt.
Boden Handboll är en ung förening med en uttalad målsättning för det enda lag - damlaget - man har i verksamheten. Per Söderberg är föreningens ordförande och tränar laget gör trion Kent Hedlund, Mikael "Groja" Karlsson och Sture Isaksson.
- Målet är att vinna division 1 den kommande säsongen för att spela i allsvenskan. Inom överskådlig tid skall vi också spela i elitserien, säger Per Söderberg. Det är tuffa mål men jag tror att vi kan nå dit.
I lördags hade man bjudit in ett antal spelare, hemvändare och andra från länet till ett informationsmöte och ett träningspass i Arenan.
- Vi har inventerat Boden och länet på utflyttade spelare. Flera av dem finns med här idag, sade Kent Hedlund.
På plats fanns förutom Carin Bergdahl även Cecilia Holmgren, senast i Önnered. Lisa Furtenbach Strömnäs och Pernilla Fahlgren Lillpite. Johanna och Josefina Schmidt sugna på comeback efter ett par års uppehåll plus ett antal egna spelare.
- Jag trivs i Göteborg men visst kan jag tänka mig att flytta till Boden igen, sade Cecilia Holmgren. Även Pernilla Fahlgren var positiv till Boden Handbolls målsättning.
- Det är jättebra att det finns en förening som vill satsa. Även jag vill satsa det jag kan på handbollen.
Till dags dato har sju lag anmält sitt intresse för spel i division 1 norra kommande säsong. Från Kiruna i norr till Härnösand. Det kan kanske bli något lag till.
- Det är viktigt att vi lyckas i år och vi prioriterar den här säsongen då det kan vara litet enklare att vinna division 1, ansåg Mikael Karlsson. Nu gör vi en satsning så får vi se hur långt det bär.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om