Sökes: Bättre motståndare

I19 IF:s boxare Jörgen Davidsson behöver matchträning inför SM i april.Vid lördagens tävlingar i Hildursborg gick han upp i ringen två gånger.I lätta diplommatcher och form och kondition verkar det inte vara något fel på.- Jag får inga "riktiga" matcher och måste rätta mig efter verkligheten och gå diplommatcher, förklarade Jörgen.

Bagdan Los, I19 IF, till höger besegrade BK Winters Henrik Eldfast med 3-0 i en livlig match där det både gavs och togs.

Bagdan Los, I19 IF, till höger besegrade BK Winters Henrik Eldfast med 3-0 i en livlig match där det både gavs och togs.

Foto:

BODEN2012-04-02 06:00

19-årige Jörgen Davidsson står om ett par veckor inför säsongens mål. Att få boxas i SM i Haninge utanför Stockholm.

Tyvärr verkar det vara svårt att hitta motståndare till honom i den här landsändan just nu.

För att få nödvändig matchträning tvingdes Davidsson gå två diplommatcher i lördags. Diplommatcher som egentligen är avsedda för unga boxare i början av karriären.

Där man får visa att man kan boxningens grunder i raka rena slag och att man kan gardera sig och röra sig i ringen.

- Nu fick jag gå på tvåans växel. Men jag har tränat hårt och har bra form, sade Jörgen.

Jörgen Davidsson har ett silver från Norrländska Mästerskapen som sin främsta merit så här långt. Han har talang att bli riktigt bra men några större förhoppningar om att lyckas i årets SM har han inte.

- Jag har aldrig boxats i en SM-turnering tidigare. Jag vill se vad jag har för möjligheter och jag är med för att kunna utvecklas och för att bli en bättre boxare, sade Jörgen. Det är nästa år jag hoppas kunna vara med och boxas om en SM-medalj.

Fem av eftermiddagens åtta matcher var diplommatcher. Sex boxare kom från BK Winter i Kiruna och fyra av dem boxade för ett diplom.

Visst finns talangen
Peter "Pecka" Johansson är tränare för dem.

- Två av mina diplomboxare är ensamkommande flyktingbarn. Intresset har de men det är för tidigt att säga om de har den talang som krävs. Det här är en social bit också, sade Pecka.

Jörgen Davidsson är inte den enda boxare I19 IF startar i SM. Med sig till Haninge har han två klubbkompisar: Hameali Yarjanalifa som blev iransk mästare 2008 och som nu besegrade duktige Peter Kummu i sin första match för bodenklubben.

Hameali vann matchen men imponerade inte.

Slog mycket men orent och får nog precis som Jörgen Davidsson svårt att hävda sig i en SM-turnering. Största möjligheterna till en medalj har säkert I19 IF:s rutinerade ryss Vagram som gått 153 matcher och vunnit 131 av dem.

Han lär också ha några ryska mästerskap bland sina meriter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om