Söderholm - bäst i Boden

Krister Söderholm är årets championkusk på Peabtravet.
Krister har haft en stabil ledning i kuskligan en tid och gick inte segerlös från gårdagens årsfinal heller.
Krister vann med treårige Kenderson vilket gav honom 27 segrar i år på bodenbanan.
- Jag har haft turen att köra fina hästar och det är nog främsta orsaken till att det gått så bra, sade Krister blygsamt.

Mästaren visar upp sig. Krister Söderholm tog hem kuskligan på Peabtravet i Boden för 2012. Och det blev ett bra avstamp för 2013 när Söderholm flyttar sin verksamhet till just Boden. "Jag har haft turen att köra bra hästar i år", säger Söderholm.

Mästaren visar upp sig. Krister Söderholm tog hem kuskligan på Peabtravet i Boden för 2012. Och det blev ett bra avstamp för 2013 när Söderholm flyttar sin verksamhet till just Boden. "Jag har haft turen att köra bra hästar i år", säger Söderholm.

Foto: Pär Bäckström

BODEN2012-12-31 06:00

Sanningen är förstås att Krister Söderholm nått sina framgångar efter att ha gjort ett mycket bra jobb i sulkyn. Annars når man säsongens fina resultat. Han gör mycket sällan några felbedömningar och är också taktiskt slipad. Dessutom hör Krister till de kuskar som mycket sällan bötfälls för förseelser i loppen och avstängd har han inte varit sedan början av 2011.

På Peabtravet hann 60-årige Krister Söderholm med att ta 27 segrar under säsongen och totalt under året vann han inte mindre än 79 lopp och körde in 4,3 miljoner kronor. Rekord för Umåkerkusken vad vi förstår och i februari skiftar han hemmabana då han blir tränare på Peabtravet. För att i första hand köra och träna Stall W.F:s hästar men han kommer även att både köra och träna åt andra hästägare också.

Krister Söderholm är född i Piteå och kan väl sägas knyta ihop säcken nu.

Champion har han varit tidigare berättade Krister.

Var nära att ta titlen för 39 år sedan
- På Lycksele för något år sedan. Om den banan skall räknas. Jag hade chansen att bli champion i Boden 1973 men missade då. Mats Furberg vann det året. minns Söderholm.

Som igår segrade i eftermiddagens andra lopp. Där han körde treåriga amaerikaimporten Kenderson till en ohotad seger från tidig ledning.

- Det är en jättefin häst och nu visade han sitt rätta jag igen, berömde Peabtravets champion.

Krister Söderholm har redan börjat packa inför sin flytt till Boden och Peabtravet.

- Det är märkligt hur många grejer man har som man egentligen inte vet om.

Flera bra prestationer under V64:an
Gårdagens V64-omgång inleddes med att sjuåriga umåkertravaren Livi Destiny kunde ta en lika säker som ohotad favoritseger. När Ulf Ohlsson trampade pedalen i botten på sista långsidan avgjorde den Mats Bucht-tränade valacken på ett par steg och lät övriga köra om andrapriset.

Ulf vann även V64-5 bakom NSD-spiken, Petri Salmela-tränade fyraåringen Brisco Boko. Som inte fick något gratis då han tvingades lägga en lång press på ledande Heritage Classic men som trots det hade både mod och spänst att ta över in på upploppet. Två bra fyraåringar i en fin prestation och det är bara att hoppas att Brisco Boko nu får vara frisk och fräsch så han kan utvecklas mot den höga grundkapacitet han äger. Ulf Ohlsson och Peter Lundberg dubbelsegrande kuskar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om