Slutet blev inte gott

Avslutningen för Bodens BK blev lika trist som säsongen varit: 0-3 (0-1) mot Falu FK.Därmed blev BBK sist i norrettan.- Trist att vi inte kunde bjuda till bättre, säger Emil Johansson, ett av säsongens utropstecken.

Johan Isaksson och hans lagkompisar blev utspelade av Falun i sista matchen. Det innebär att Boden slutar sist i tabellen

Johan Isaksson och hans lagkompisar blev utspelade av Falun i sista matchen. Det innebär att Boden slutar sist i tabellen

Foto: Pär Bäckström

BODEN2008-10-20 06:00
Det var bistert på Boden Arena och BBK-spelet värmde heller inte. Däremot spelade Falun riktigt underhållande, var hetare och vann fullt rättvist.
- Vi hade det yngsta laget för säsongen och det var stimulerande att spela matchen med såna förutsättningar. Vi är det fattigaste laget i serien och det är alltid trist ramla ur, men vi känner ingen panik, säger tränaren Peter Moberg.
Panik är det heller knappast i BBK. Men frågan är hur man ska gå vidare.
Christian Samuelsson, en av tränarna:
- Jag tror man ska börja om och bygga långsiktigt. Ungefär som man gjorde när klubben tog klivet upp i superettan 2002. Då hade man byggt upp ett lag med norrbottningar kryddat med några spelare utifrån.
- Nedflyttningen känns både tråkig och onödig, men det finns goda förutsättningar att komma tillbaka. Inte minst tack vare Boden Arena.
Varför har det gått så dåligt i år, Emil?
- Alla har inte haft den rätta viljan. Nu får vi göra en nystart i tvåan med bättre vilja och spelare som brinner för klubben.
Noterbart är att BBK avslutade serien med nio matcher utan seger, endast två poäng.
Vad händer med spelartruppen till nästa säsong?
- Vi har pratat med alla spelare och det är glädjande att så många vill vara kvar och säger att de vill ta revansch, säger klubbdirektören Ingemar Ek.
Klart är att sex spelare försvinner: Petter Augustsson, Charles Sampson, Aluspah Brewah, Torkild Nilsen, Drew Helm och Emil Oremo.
- Petter har ett år kvar på kontraktet, men har sagt upp det och flyttar på grund av arbetet. Han har ett bra jobb i Umeå.
Åtta spelare saknar kontrakt, men vill enligt Ek vara kvar och det är Radoslav Becalik, Haris Devic, Emil Johansson, Dave Roberts, Peter Sedunov, Patrick Sjögren, Jens Holmström och Thomas Taawo.
- När det gäller Radoslav och Sedunov har vi sagt att de måste ha ett jobb vid sidan om fotbollen. Det tittar vi också på.
Johan Isaksson?
- Han trivs i föreningen, men har förklarat att han även pratar med IFK Luleå.
Mattias Ottestig?
- Mattias känner sig sliten. Han vill fundera ett par veckor på sin fotbollsframtid.
Brent Fisher?
- Han ska magnetröntga sitt knä nästa vecka. Eventuellt blir det operation och då åker han till Nya Zeeland för rehabilitering. Därefter ska vi höras i februari-mars.
Utöver Augustsson har åtta spelare har kontrakt: Linus Johansson, Erik Lantto, Marcus Wahlberg, Anton Strömberg-Karlsson, Karl Essner, Kabba Samura, Mats Selberg, Marcus Olofsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om