Skidskytten segrade i Paglas mördarbacke

Inför söndagens jaktstart över tre kilometer i Tour de Pagla hade Pontus Olsson Bodens SK fyra sekunder tillgodo på Mikael Larsson I19 IF.- Den marginalen räcker och det skall nog gå bra idag också, hoppades han.Pontus blev sedan snabbt uppåkt av Mikael men hade krafter sparade för att rycka undan innan "mördarbacken" in mot mål.- Det kändes bra hela vägen och det var skönt med en seger, tyckte han.

Pontus Olsson Bodens SK på väg mot mål som vinnare i Tour de Pagla.

Pontus Olsson Bodens SK på väg mot mål som vinnare i Tour de Pagla.

Foto: Anders Hjortenklev

BODEN2009-03-30 06:00
Tour de Pagla är ett spektakulärt tvådagars etapplopp med masstart under fredagen och där lördagens mållinje var placerad nära toppen av pulkabacken i Pagla skidstadion. Ett 300 meter långt upplopp i en mycket brant uppförsbacke. Klart att många åkare gick in i väggen där.
Men inte Pontus Olsson som verkade ha full spänst kvar i mål. I mål var avståndet till Mikael Larsson 16 sekunder.
Lovande skidskytt
Pontus är först och främst en lovande skidskytt och nästa helg väntar en start i JSM i Östersund.
- Jag är sistaårsjunior och hoppas på en medalj. Kapacitet har jag och formen verkar vara på väg.
Annars är väl årets skidskyttesäsong så här långt något han närmast vill glömma.
- Jag har varit sjuk och skadad. Ett par månader försvann mitt under säsongen, instämde han.
Pontus Olson har ambitionen att nå toppen som skidskytt. Skidåkningen har han och får han skyttet att stämma så kan det mycket väl hända att de riktigt stora tävlingarna väntar på honom så småningom.
Kalix Jennie Öberg var som väntat Tour de Paglas snabbaste dam. I D19-20 höll hon säkert Josefin Halvarsson Bodens SK bakom sig. Någon riktig närkamp blev det nu inte mellan de två lovande och hårdsatsande skidtjejerna. Jennie var dryga halvminuten före i mål.
Roligt och annorlunda
Jennie har en JVM-start bland säsongens meriter och Tour de Pagla såg hon som en positiv omväxling bland alla "vanliga" lopp.
- En rolig tävlingsform, berömde hon. Flera tävlingar återstår av min säsong. I morgon (läs igår) tävlar jag i Tornedalsloppet. Sedan väntar Piteå, en tävling i Bruksvallarna och Tour de Dundret. Jag är i fin form och jag fortsätter att satsa och vill fightas med "de stora" så småningom.
- Jag har samma mål som Jennie med min skidåkning. Det är därför jag satsat nästan all tid jag haft sedan jag var liten, sade Josefin Halvarsson.
Lossnade för Åhl
Gällivares Jim Åhl har haft det litet motigt en tid. I lördags verkade det ha lossnat en del även om segermarginalen till tvåan Daniel Halvarsson i H19-20 bara var några få sekunder.
- Det gick hyfsat och det känns bättre än i fredags. Men det här var nästan värre än att åka ett millopp.
Cirka 200 skidåkare från åtta år till seniorer ställde upp i årets Tour de Pagla. Två populära och annorlunda tävlingsdagar som arrangörsklubben Sävast Ski Team nu tänker utveckla och spinna vidare på.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om