Ska vinna allt

I våras ramlade Bodens BS ur elitserien i bowling. Nu är bodenlaget bäst i Sverige - i alla fall bland de allsvenska lagen.BBS har vunnit allt i Nordallsvenskan.- Målsättningen är att vi ska gå rent, säger Mats Andersson, lagkapten.

Mats Andersson jublar efter ännu en seger. Målet är att inte förlora en match i allsvenskan.foto: Kurt Engström

Mats Andersson jublar efter ännu en seger. Målet är att inte förlora en match i allsvenskan.foto: Kurt Engström

Foto: Kurt Engström

BODEN2009-10-27 06:00
BBS har åtta vinster och är det enda laget med full pott. Mariestad har också maximalt antal segrar, men har spelat en match mindre.
- Målet att vi ska vinna allt, det är en morot som vi måste ha för att kunna hålla hög nivå, säger Mats.
BBS hamnade på kvalplats i elitserien förra säsongen och till slut blev det nedflyttning. Man drog en nitlott i ett kval med regler, som innebar att det i mångt och mycket blev ett lotteri.
Deppig degradering
- Nu ska det bli en ändring. Vi får ett rättvisare kvalsystem och det tackar vi för.
Mats medger att det var deppigt sedan BBS ramlat ur elitserien och säger att det ett tag verkade som att man inte skulle få ihop ett lag.
- Men tiden gick, vi pratade ihop och kom fram till att det trots allt varit en rolig säsong. Vi beslöt att satsa vidare, träna på och sikta på att ta oss tillbaka till elitserien omgående.
Vägen tillbaka kunde knappast ha börjat bättre. Åtta raka således idag och senast blev det dubbla vinster i Piteå, 14-6 mot Piteå BK och 13-7 mot Piteå BF.
- Det är viktigt att vinna gruppen. Då blir man seedat i kvalet.
Rutinerade namn som Mats Carlsson (908), Mats Andersson (901) och Ulf Pettersson (894) hade högsta poängen i Piteå och under första delen av säsongen har det handlat mycket om namnen från förr.
Berget klev upp
Men Mats konstaterar också att bredden har ökat och vill lyfta fram Fredrik Karlsson som utropstecknet hittills.
- Fredrik är ett nyförvärv från Bodenkäglan. Han har gått in och direkt tagit en plats och spelat mycket bra. Det är oerhört roligt att se.
Samtidigt som BBS ramlade ur tog Team Berget från Malmberget klivet upp till elitserien och har öppnat säsongen utmärkt. Det glädjer BBS-Mats.
- Berget gör det fantastiskt bra. Det är jättekul med deras resultat. Tänk om vi kunde gå upp samtidigt som dom håller sig kvar. Det vore en höjdare.
Mera BBS: farmarlaget, som flyttades ner från Nordallsvenskan eftersom A-laget ramlade ur elitserien, har också vunnit allt.
Käglorna faller således i massor för BBS den här säsongen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om