Sen kvittering - då fick hela BBK jubla

Tre minuter in på övertiden fick ett desperat kämpande Bodens BK äntligen sin belöning. Simon Brännström stack fram huvudet och nickade in 1-1 mot Västerås.- Ett sjukt skönt mål, säger Simon.

Foto: Kurt Engström

BODEN2010-10-04 06:00
Födelsdagsbarnet Erik Lantto (30 år i går) sköt frisparken.
- Den var perfekt. Jag läste bollbanan och det var bara att sätta dit huvudet, säger Simon Brännström, som kom från Alvik inför den här säsongen.
Sluta tänka - gå ut och kör!
Det var Christian Samuelssons uppmaning efter en ganska ängslig första halvlek av BBK. Västerås halvtidsledning var rättvis.
- Då blev det för många långbollar och vi spelade inte det spel vi ska. Men i andra halvlek tog vi bort rädslan. Då tog vi också över matchen, säger Brännström.
Femte målet för året
BBK pressade serieledarna och tog en värdefull och välförtjänt poäng som betyder att hoppet om nytt kontrakt lever.
Att just Simon Brännström blev poängräddare var ingen tillfällighet. Han är inte enbart en slitvarg på mittfältet utan har svarat för fem mål den här säsongen.
- Jo, jag är i fin form, försäkrar han.
Trots massor av skador och bakslag in i det sista vägrar BBK alltså att ge upp. Efter en hemresa till Polen var det meningen att Maclej Truszczynski skulle göra comeback efter sin benskada.
Men polacken tvingades kasta in handduken redan vid uppvärmningen. Fredrik Lundgren är ingen naturlig innerback men svarade för en bra prestation på en ovan plats. BBK saknade också Charles Sampson, som varit krasslig under veckan.
BBK har nu tagit fyra poäng mot topplagen. Tre mot Hammarby och en mot Västerås.
Nu gäller det att börja plocka poäng mot bottenkollegerna också om kontraktet ska räddas.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om