Seger i Boden - men Lydia vill hoppa ännu högre i framtiden

14-åriga älvsbyryttaren Lydia Wikström har höga mål och förhoppningar.- När jag blir äldre vill jag tillhöra världseliten bland hoppryttarna, säger hon.Dit är det förstås en bra bit men vid lördagens ponnyhoppningar på Bodens Ridklubb firade hon framgångar.Seger med 10-åriga D-ponnyn Oldehuis Dandelion och bra placeringar med åttariga rödskimmeln Van Diesel.

Lydia Wikström från Älvsby RF vann klassen Lätt B genom att rida sin egen Oldehuis Dandelion felfritt i både grundomgång och i omhoppning. "Jag vill tillhöra världseliten i framtiden", förklarar hon efter segern.

Lydia Wikström från Älvsby RF vann klassen Lätt B genom att rida sin egen Oldehuis Dandelion felfritt i både grundomgång och i omhoppning. "Jag vill tillhöra världseliten i framtiden", förklarar hon efter segern.

Foto: Anders Hjortenklev

BODEN2011-07-20 06:00

Lydia Wikström startade både hollandsimporten Oldehuis Dandelion och Van Diesel i en lätt B under lördagen. Efter två felfria rundor i grundomgången gick de båda till omhoppning tillsammans med Piteå RKs Olivia Nordberg på Nice Boy och Ellinor Niva Överkalix RK på Golden Sundowner. Samtliga felfria även i omhoppningen där Ellinor Niva red litet längre vägar och där ingen riktigt kunde utmana Lydia Wikströms smarta och snabba runda med Oldehuis Dandelion. Olivia Nordberg tvåa med sin Nice Boy medan Lydia tog tredjeplatsen med Van Diesel.

Nära storslam för Lydia.

- Bägge mina ponnys är riktigt bra. Väldigt olika förstås och Van Diesel är den starkare av dem.

Lydia Wikström bor på en gård utanför Älvsbyn och i ett stort garage som en gång inrymt ett husvagnsföretag håller man nu på att bygga om till stall åt hennes hästar. Hon tränar sina D-ponnys väldigt varierat för att hålla dem på gott humör. Mycket efter eget huvud men också med hjälp av meriterade tränaren Daniel Svensson. Hästarna får förstås också gå ute mycket nu under den varma årstiden.

Siktar på att kvala till SM
- Jag rider väldigt mycket i skogen med dem. Det blir de starkare av och där får de lära sig att hålla reda på fötterna. Sedan tränar jag dem väldigt mycket i dressyr. Det är viktigt men att tävla i dressyr det har jag inga planer på. Det är inte riktigt min grej, säger Lydia Wikström vidare.

Lydia har haft häst sedan hon var åtta år och intresset har hon ärvt av mamma som red och tävlade när hon var yngre. Det är klart att Lydia vill och skall ha en stor häst så småningom. Närmast siktar hon nu mot att kvala in Oldehuis Dandelion till SM.

- Men jag vet inte om det blir i år eller nästa år, säger hon.

Under söndagen genomfördes en lagtävling div. II. Tre lag deltog och segrade gjorde Bodens Ridklubbs kvartett Melie Lindberg-Gullström på Trine 3341, Felicia Johansson på Krux, Elvira Mörk-Lundberg på Pandora och Celise Lindberg-Gullström på Rex. Tvåa Piteå Ridklubb och trea Luleå Ryttarförening.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om