Seger - då fick BBK jubla igen

De ägde spelet. Men det dröjde 74:a minuter innan Bodens BK fick jubla.När målet väl kom lossnade allt.- Jag är glad. Glad över att hela laget gjorde en bra match, säger matchhjälten Nedim Hiros.

Charles Sampson ger tröjan, som Nedim Hiros slängde av sig vid 2-0-målet, tillbaka.

BODEN2010-07-05 06:00
Seger för BBK med 2-0 (0-0) hemma mot tabellsexan Arameiska-Syrianska. Klart det då var glada miner i omklädningsrummet efter matchen. Fiaskot mot Umeå på bortaplan var nästintill glömt.
- Det var oerhört viktigt att kunna studsa tillbaka. Bra lag reser sig i motgång. Men vi har fortfarande en del att jobba på. Vi får inte den utdelning vi hoppats på, säger BBK-tränaren Christian Samuelsson.
Det var skilda världar. Mot Umeå förra måndagen började BBK bra men föll i hop fullständigt i den andra halvleken. Nu jobbade och slet man matchen i genom, trots att målen lät vänta på sig.
Bra match av hela laget
- Vi gör en kanonmatch och visar rejäl karaktär. Det gäller att sätta handling bakom orden, och det gjorde vi i dag (läs i går), förklarar Samuelsson.
Denna gång var det lite snack och mycket verkstad. Framförallt via BBK:s högerkant där Haris Devic och Anton Andersson ständigt kom i genom, med god hjälp av Erik Lantto och Nedim Hiros.
Just Hiros personifierade laginsatsen. Han slet hårt matchen i genom, var ständigt ett hot mot gästerna och var den som avgjorde matchen.
Först genom en perfekt slagen hörna i den 74:e minuten som Simon Brännström kunde nicka in.
- En variant vi har tränat på. Nicken var inte världens hårdaste men välplacerad, säger 1-0-skytten Brännström.
Visade styrka
Fyra minuter senare var det dags igen. Anton Andersson blev nerdragen och domaren blåste för straff. Hiros tågade fram och placerade in 2-0 i målvaktens vänstra hörn.
Men matchhjälte ville han inte kalla sig. Hiros ville i stället hylla kollektivet:
- Det var en viktig match. Vi måste visa publiken, supportrarna och sponsorerna att vi ger 100 procent, säger han ödmjukt och fortsätter:
- Och i dag visade vi mentalitet och styrka. Jag är glad.
Viktige backen Haris Devic drog på sig ett gult kort och är avstängd mot Valsta Syrianska.