Sävast pingis får nytillskott från Belgien

Sävast BTK har fått förstärkning - från Belgien. Familjen Dellaert har flyttat till Sörbyn. En riktig pingisfamilj där såväl mamma, pappa som två söner spelar. - Vi besökte Norrbotten för ett par år sedan och trivdes så bra att vi beslutade att flytta hit, berättar pappa Jean-Pierre.

Olsson.

Olsson.

Foto:

BODEN2008-12-10 06:00
Den yngste i familjen, Jonas, lyckades bäst i Sävast-trofén och vann klassen pojkar 10. Men även storebror Jensen, 12 år, visade vilken talang han är.
Men Sävast har också ett "eget" stjärnskott. Oskar Olsson, 11 år, kom bland annat trea i pojkar 12.
Oskar testade fyra-fem olika idrotter innan han fastnade för bordtennisen. Först i Torpgärdsskolan och därefter med Sävast BTK i Träffpunkten. Då blev det mer allvar men också roligare.
Bollsäker och offensiv
Oskar har utvecklats under de tre år han spelat. Han är bollsäker och offensiv i sitt spel men är också medveten om att allt måste förbättras.
- I augusti var jag på ett veckolångt läger i Söderhamn och det gav mycket, berättar han.
Nu är Oskar Olsson en av tre norrbottningar som tagits ut i Spårvägens stora ungdomsmönstring i Stockholm. Där deltar 48 av landets bästa ungdomar från elva år och uppåt. De övriga två norrbottningarna är Ludvig Engström, Luleå och Anton Pesu, Kalix. Den 10-11 januari väntar den stora utmaningen.
- Det blir naturligtvis en upplevelse, tycker både pappa Tomas och Oskar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om