Salmelas Victoria Sisu i final i Derbystoet

Petri Salmela-tränade Victoria Sisu tog sig till final i Derbystoet när kvalen kördes på Jägersro i tisdags.Finalen körs 7 september och vinnaren får en jämn halvmiljon.Victoria Sisu slutade tvåa i sitt heat och kan säkert ta en bra placering i finalen också.

Foto: Martin Thelénius

BODEN2008-08-28 06:00
Victoria Sisu, som kördes av Jorma Kontio travade sina 2140 meter på 13,8a men hade ingen reell möjlighet mot vinnande Bobtail.
I finalen har hon dragit ett sjättespår vilket kanske är något spår för långt ut för att vara perfekt.
Sällan en dålig insats
Victoria Sisu är ett lika kapabelt som travsäkert och ärligt sto och gör sällan eller aldrig en dålig insats. 22 starter så här långt har givit sju segrar och en dryg halvmiljon på vinstkontot.
Tidigare i sommar slutade hon tvåa i ett Breeder´s Crown-försök och i fjol vann hon ett V75-lopp och valdes till "Årets sto" på Peabtravet.
Derbystoet har naturligtvis inte samma status som det "riktiga" Derbyt men är stort nog. Petri Salmelas O´Malley Hornline slutade trea i Derbyt 2002 och med litet flax på vägen kan nog Victoria Sisu kriga om samma placering i Derbystoet.
Derbykvalen gick annars favoriternas väg och V65-utdelningen stannade vid rekordlåga 13 kronor. Efter fem V65-lopp var värdet 6 kronor. Det absoluta bottenrekordet har Boden sedan 1973 då rätt V5-rad betalade ut 8 kronor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om