Så surt, Stattin

Fyra vackra mål och ett stort jobb.Men ändå var det tårar av besvikelse efteråt.- Jag är en dålig förlorare, medger Caroline Stattin efter grymma 6-7 mot Sundsvall.

Caroline Stattin gjorde en fantastisk match - ändå blev det förlust mot Sundsvall.

BODEN2010-10-11 06:00
För sent ska syndarna vakna. Boden låg under med 0-4 i början av andra perioden. Tre Bodenmål inom 3.27 gav 3-4 inför sista rundan.
Då såg det ut som om Karlssons beska droppar skulle ge resultat. Henrik Karlsson har ansvarat för den inte alltid så popuära men nödvändiga försäsongsträningen. Boden hade ork och energi att hämta in till 4-4 och var klart på gång.
Två snabba Sundsvallsmål betydde 4-6.
Då gjorde Caroline Stattin två mål inom en minut. Boden var uppe i 6-6 och hade bud på ett segermål.
I stället gjorde Sundsvall segermålet med en och en halv minut kvar.
Grymt efter en sådan upphämtning.
Lyfte efter landslaget
Caroline Stattin var matchens lirare och det är lätt att förstå hennes besvikelse över förlusten. Hon har utvecklats sen i fjol och verkar ha lyft två snäpp efter lägret med U19-landslaget.
- Så är det. Jag lärde mig mycket på det lägret, säger hon.
Men Bodentjejerna var inte med från början, hade inte rätt fokus på matchen. Sundsvall sprang sönder Bodens defensiv, gästerna var mycket aggressivare. Det verkade som om den ganska bekväma lördagsmatchen mot Ankarsvik satt kvar i hemmaspelarnas medvetande.
- Det stämmer nog. Vi avslutade lojt i den matchen och inledde lojt i dag, säger Caroline Stattin.
- Vi var kassa i första perioden, säger tränaren Thomas Palmér. Sen gjorde vi två bra perioder, men det räckte inte. Sundsvallsspelarna var väldigt heta, det måste medges.
Moa Niemis hårda jobb och Hanna Palmérs aldrig sinande vilja ska också berömmas. Palmér hade missflyt i avsluten, med fortsatte att skapa chanser.
Mot Ankarsvik på lördagen (6-0) spelade Boden homogent och stabilt.
Caroline Stattin gjorde även då en stormatch. Hon gjorde inget mål, men spelade fram till tre.
n n Nya backen Juliana Mäkeläinen svarade för en bra soloprestation då hon sprang sig i läge och dundrade in 2-0.
n n Power play-spelet var effektivt. Boden gjorde tre PP-mål.
n n Men straffskyttet var inte lika lyckosamt. Moa Niemi och Ida Essner missade varsin straff.
n n Lina Bylund höll alltså nollan och visade stor säkerhet även om hon inte sattes på några svårare prov. Jessica Nyström, som vaktade målet mot Sundsvall, fick betydligt sämre hjälp av sina utespelare.