Så ska Boden göra för att ta första segern

Inga poäng och 180 mållösa minuter.
Bodens BK har fått en tung inledning på serien.
Men lagkaptenen Haris Devic tror sig ha hittat en lösning som kan vända trenden.
- Vi måste vara tuffare i straffområdena, säger han.

Lagkaptenen  Haris Devic hoppas kunna leda sina lagkamrater på söndag när laget möter  Akropolis på Boden Arena. BBK är fortfarande utan seger i årets serie och har heller inte lyckats göra några mål framåt. Men Devic tror sig ha hittat en lösning på problemet.foto: mikael reynberg

Lagkaptenen Haris Devic hoppas kunna leda sina lagkamrater på söndag när laget möter Akropolis på Boden Arena. BBK är fortfarande utan seger i årets serie och har heller inte lyckats göra några mål framåt. Men Devic tror sig ha hittat en lösning på problemet.foto: mikael reynberg

Foto: Mikael Reynberg

BODEN2011-04-30 06:00

När NSD når Bodens högerback och lagkapten har han precis börjat förbereda sig inför Bodens match mot Akropolis på söndag.

Laget tränare under fredagen och kommer köra ett sista pass under lördagen.

- Så nu håller jag på att ladda batterierna för fullt, förklarar Devic.

Och det kan krävas en del energi för både Devic och Boden.

Säsongsinledningen har inte gått helt enligt planen. BBK är fortfarande utan poäng och har heller inte lyckas göra något mål framåt.

Har jobbat på detaljerna
En ganska tung ekvation.

Men 26-åringen är inte orolig.

- Det är alldeles för tidigt att börja prata om kris, det har bara gått två matcher. Så än så länge känner jag ingen oro, menar Devic, som har analysen klar över vad som gått fel under de två första matcherna.

- Det är inga större grejer egentligen. Vi har spelat bra i de första halvlekarna i båda matcherna. Problemet är att vi har bjudit på för enkla mål, samtidigt som vi har haft en tendens att missa våra egna chanser, säger han och fortsätter:

- När man hamnar i underläge är det alltid svårt att komma tillbaka in i matcherna.

Under veckan har Boden filat på en del detaljer i spelet, bland annat att bli mer resoluta i straffområdena.

Och enligt Devic är det en viktig detalj för att Boden ska ta sig ur den negativa trenden.

Grunden är enkel
- Vi måste vara hungrigare och tuffare i båda straffområdena, det är ju ändå där mycket avgörs. Kan vi vara fokuserade och inte bjuda på något har vi också stora chanser att vinna, säger han och pekar på en annan detalj som behöver gå i lås för Boden.

- Det är viktigt att vi får det första målet. Det skulle ge oss mycket energi och det skulle vara bra för självförtroendet om vi fick göra första målet. Sedan kan det ge sig själv. Kommer ettan kommer tvåan och förhoppningsvis trean också. När vi är fokuserade och gör det vi ska göra och verkligen är på topp, då slår vi alla lag i den här serien, det är min fulla åsikt. Vi måste göra allt tillsammans, spela tillsammans och stötta varandra. Det är grunden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om