Så hoppas Boden lösa sina problem

Målet är att hålla klubben kvar i division I.Då jobbar Boden med att hitta förstärkningar.Redan nästa vecka kommer ett flertal utländska spelare att träna med klubben.- Det är högkvalitativa spelare, säger klubbdirektören Micael Selini till NSD.

Klubbdirektören Michael Selini letar nya spelare.

Klubbdirektören Michael Selini letar nya spelare.

Foto: Jimmy Lindmark

BODEN2010-07-02 06:00

Planerna på att få in en eller flera nya spelare i Bodens trupp under sommaruppehållet har varit aktuellt en längre tid.
Men arbetet intensifierades säkert en aning efter 2-8-förlusten mot Umeå i måndags.
Och när NSD når klubbdirektören Micael Selini under torsdagen är en del av arbetet slutfört.
- Vi har ett antal spelare som kommer in nästa vecka och provar. Men jag kan inte säga exakt hur många det blir. Det är några detaljer som måste klaffa, säger han och fortsätter:
- Anledningen till att det är struligt att få till är att det är högkvalitativa spelare. Vi har inte råd att chansa med något. De få pengar vi har över måste hamna rätt. Ska vi nu göra något som inte går i linje med den saneringstanke vi haft hela tiden, att vända röda siffror, så måste vi har ett litet gillande från sponsorerna.
"Det är försvarsspelare"
Och det är bland annat två saker som har spelat in när klubben letat efter potentiella nyförvärv.
För många insläppta mål och för få gjorda framåt.
- Det är försvarsspelare och anfallare, det är det vi tittar på. Vi tycker att vi har så bra mittfältare så det inte behövs rekrytera mer på de positionerna.
Selini vill inte gå in på namn eller nationaliteter på provspelarna som kommer.
- Vi har pratat med jättemycket spelare. Vi har öppnat dörrar överallt egentligen. Vi har valt ut ett antal spelare där vi har trygga förmedlare, sådana som vi har jobbat med tidigare. Även en del av våra spelare som har kontakter har hjälpt oss att ordna kontakter. Och spelarna vet ju vad vi behöver.
Exakt hur många av provspelarna som sedan får kontrakt med Boden är heller inte klart.
- Men vi vill ha det klart ganska snabbt vilka det är vi ska jobba med under uppehållet. Så när vårt träningsläger drar igång den 24 juli ska spelarna vara klara att jobba, säger Selini, som också tror att samtliga spelare från den nuvarande truppen kommer vara kvar under höstsäsongen, säger Selini.
Kommer inte stoppa
NSD berättade i går om Sundsvalls intresse för Haris Devic.
Men enligt Micael Selini är det inget på gång där i dagsläget.
- Det är ingen som har gjort någon seriös förfrågan, men det är klart att det finns spelare som andra klubbar är intresserade av, säger han och fortsätter:
- Vi har garanterat spelarna att vi aldrig kommer att stoppa någon. Men som läget är nu kommer vi inte sälja Haris. Men det är många andra vi inte heller vill sälja nu. Alla är kvar till höstsäsongen som läget är nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om