Rambo - korsdraget

Piteåtravaren Rambo Hornline, tränad av Roger Nilsson och körd av hustru Ingela såg till att V4-utdelningen sköt i höjden på Peabtravet igår.En oväntad 17-oddsare även för segerkusken.- 400 kvar trodde jag att vi hade för långt fram men spurten var det inget fel på, sade Ingela.

Saken är klar. 17-oddsaren Rambo Hornline och Ingela Nilsson vänder upp för segerdefilering sedan de tagit en överraskande seger i V4-4.

Saken är klar. 17-oddsaren Rambo Hornline och Ingela Nilsson vänder upp för segerdefilering sedan de tagit en överraskande seger i V4-4.

Foto: Anders Hjortenklev

BODEN2009-02-05 00:19
Efter segrar för ett par andra- och tredjehansfavoriter var V4-värdet måttliga 1 600 kronor inför den sista avdelningen. Efter Rambo Hornlines virvlande spurt sista halvvarvet steg utdelningen till dryga 23 000 kronor. Förmodligen landade en och annan av de rätta kupongerna i pitetrakten.
Rambo Hornline har hunnit bli nio år och han är helbror till Jesper R Nilssons tidigare stjärna Sheriff Hornline. Som unghäst var Rambo mycket lovande med tre raka segrar som treåring. Bland dem en seger i ett årgångslopp på Solvalla. Vi var nog många som då trodde honom vara en häst för de stora loppen..
Var skör - innan kastrering
Så blev det nu inte. Olika skador kom emellan och Rambo Hornline har haft en minst sagt blandad karriär.
- Han har varit rätt skör, förklarade Ingela Nilsson. Han har haft skadebekymmer i både framknän och i gaffelband. I fjol kastrerade vi honom och efter det har han faktiskt fungerat bättre.
Rider hellre
I fjol vann Rambo Hornline, som ägs av Roger och Ingela tre lopp och sprang in över 100 000 kronor. Bland annat vann Ingela uttagningsloppet till Dam-SM i Skellefteå med honom. I finalen i Åmål slutade Rambo och Ingela sedan fyra.
Igår gjorde han sin andra start för året. Spänstig och väldigt alert och segersugen.
- Han har tränat på väldigt bra och han kändes fin i värmningen också. Att han skulle vinna vågade jag förstås inte riktigt tro.
Nu gjorde han det. Kort före mål var ledande favoriten Liberty F.H. - som fick gå en ordentlig repa i spåren för att nå spets -  både infångad och besegrad.
Ingela Nilsson är framgångsrik både i sulkyn och i sadeln som montéryttare. 2007 valdes hon till "Årets montéryttare" på Peabtravet.
- Jag rider nog hellre än kör, erkände hon.
Roger Nilsson tränar i dagsläget 18 hästar på sin gård utanför Piteå. Bland dem "Rix-FM-hästen", andelsägda treåringen Barcelona F.
- Han ser finfin ut och kommer att debutera i mars och vi hoppas att vi får en trevlig vår med honom.
Tätt i kallblodsloppet
V4-kupongens tre övriga lopp gick till skelleftetravaren Bodbäckslena (V4-1), till finskägda-tränade Simb Lear (V4-2) och till umåkers Geene Ås (V4-3).
Bodbäckslena kördes nu för första gången av Per Gustafsson och hon höll med knapp marginal undan för starkt spurtande Bodbäcksjarl och Fredrik Stenmark.
- Jag var inte alls säker på att vi vann, sade Per. Bodbäckslena är ett jättefint kallblod som jag gärna kör flera gånger.
Lika positiv var Patrik Nygren efter sin litet säkrare spurtseger med umåkerproffset Mats Buchts fyraåring Geene Ås. Patrik har kört hästen två gånger och är obesegrad med honom så här långt.
- Den här hästen gillar jag skarpt, sade Patrik också och föga överraskande.
Patrik Nygren vann även det avslutande P21-loppet. Han har med sina fyra segrar i Boden ledningen i kuskligan.
Några rader även om finsktränade Simb Lears seger i V4-2.
Petteri Joki gasade direkt till ledningen med sexåringen och från spets var segern aldrig i riktig fara. Även om Salmela-tränade Lost Luggage spurtade sylvasst till slut och bara var slagen med halva längden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om