Quantum Cherry iskall segrare

Amatörtränade stoet Quantum Cherrys seger i V4-3 värmde i vinterkylan under Peabtravets årspremiär igår.Piteproffset Roger Nilsson körde och var en helnöjd segerkusk.- Quantum Cherry var mycket bra. Ulrika Westerberg som tränar har gjort ett kanonjobb med henne, berömde Roger.

Foto:

BODEN2009-01-17 06:00
Quantum Cherry köptes i april ifjol av paret Ulrika och Nils Westerberg. En familjehäst och ett kapabelt femårigt sto men knappast okomplicerad. Full av egna idéer och hyss utan att vara direkt elak.
- Närmast ett psykfall när hon kom, anser Roger Nilsson.
Vid ett tillfälle dängde stoet till Ulrika med skallen med sådan kraft att hon fick en hjärnskakning.
- Quantum Cherry kan vara väldigt besvärlig att ha att göra med i boxen. Hon är en "tjejhäst", anser Ulrika Westerberg leende. Om en kille hade haft och tränat henne hade han blivit så förbannad att han klippt till henne. Det gäller att ha tålamod och hon har lagt på sig både muskler och hull sedan vi fick hand om henne. Hon trivs i vårt lilla stall i Roknäs utanför Piteå där hon får ha en egen hage med hästar i intilliggande hagar.
Roger och Quantum Cherry passar ihop
Springa kan Quantum Cherry absolut och ifjol tjänade hon 140 000 kronor mestadels med Roger Nilsson i sulkyn.
- Roger passar perfekt som kusk för henne, säger Ulrika.
Igår satsade Roger framåt i tredjespåret 900 från mål och hade avgjort V4-3 redan i början av upploppet.
- Hon har en riktigt vass 700-metersrökare där hon kan gå runt 1.12 på isbanan. Nu kändes hon litet seg utvändigt ledande Conrads Victoria i sista sväng men tände till in på upploppet igen, berättade han.
- Vi hoppas förstås att vi kan ha en V75-häst i Quantum Cherry. Till dess får hon starta på här uppe, sade Ulrika Westerberg.
Peabtravets minst sagt kylslagna årspremiär blandade favoritvinster med mera oväntade vinnare. Premiärvinnare och årets första segerdefilering gjorde amatörtränade skelleftetravaren Henke K. och Roger L. Berglund. En svårhittad 15-oddsare som nu serverades ett lopp i ledarryggen och som tackade för den resan med att säkert spurta till vinst över upploppet.
"Inte särskilt förvånad att vi vann"
- Jag var inte särskilt förvånad över att vi vann, sade Roger L. Jag vet att Henke K. har kapacitet och att han går ända in i mål. Det gäller förstås att hålla igång honnom hela vägen.
Skellefteseger även i V4-2 genom favoriten Wenonah J.L. som tidigare var segerlös men nu har tagit två raka segrar för Leif Eriksson.
Ett åttondespår bakom bilen bekymrade inte. Leif valde att köra framåt och satt i spets redan efter halvvarvet. Där fick Wenonah J.L. bestämma och stack sedan undan på pigga ben när konkurrenterna drog upp spurten i sista sväng.
- Vi vann lätt nu och det är klart att jag trodde på en bra chans efter förra segern, sade Leif Eriksson också.
I V4-avslutningen skrällde det till ordentligt då kallblodet Melvin R.B. via en rusch på sista långsidan tog en lätt seger för Ove A Lindqvist till dryga 30 gånger.
Melvin R.B. är numera amatörtränad men firade framgångar och vann flera lopp i Jesper R Nilssons träning för ett par säsonger sedan. Kapaciteten har hästen kvar och gissningsvis är han bättre bevakad av spelarna nästa start.
Tillsammans med tvåan i mål Idenors Peter och trean Ulsrud Knoll blev trio-oddset hela 9 305,25. Det betyder att en spelad tvåkrona gav över 18 000 kronor tillbaka. Inte illa för den eller de som hittat den rätta komben.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om