Populär friidrottsskola i Boden

BODEN. - Draken kommer, ropar Josefin Loggert, en av tränarna vid Bodens Friidrotts friidrottsskola på Björknäsvallen. Josefins rop får 42 barn att med förtjusta skrik fly undan över gräsmattan.- Det måste vara mycket lek också annars tycker inte ungarna att det är kul, förklarar Josefin.

Sarah Nyman 7 år tränar spänst med att springande hoppa över sina kompisar.

Sarah Nyman 7 år tränar spänst med att springande hoppa över sina kompisar.

Foto: anders hjortenklev

BODEN2008-06-25 06:00
Bodens Friidrott har haft sin friidrottsskola i nära tre veckor och kör ytterligare ett pass senare i sommar. Fem av föreningens yngre friidrottare är populära instruktörer och tränare. Förutom Josefin även Lina Alainentalo och hennes syster Ida, Clara Innala och Jakob Wadenholt.
42 barn har deltagit under perioden. Dubbelt så många som i fjol.
- Vi är förstås glatt överraskade, påpekar Clara. Vi är också lyckligt lottade då vi kan ha vårt stora fritidsintresse, friidrotten som ett sommarjobb. Betalt av kommunen.
NSD följde ett träningspass där lekfulla inslag som "I berget finns en grotta" och en "evighetsstafett" blandades med höjdhoppsträning och längdhoppande.
Längdhopp är 8-åriga Theres Hedlunds favoritgren.
- Jag har hoppat nära tre meter, berättar Theres som varit med i friidrottsskolan från första dagen. Det är jätteroligt här och jag var med förra året också.
Tre meter i längd är väl något av en drömgräns för Theres och hennes kompisar i samma ålder.
- Vi har väldigt bra tränare på friidrottsskolan. Jag har slagit mitt personliga rekord i år och det gick bra när jag tävlade också.
Som så många andra friidrottande tjejer så har Theres Carolina Klüft som idol och förebild. Att nå "Carros" resultat är förstås ett mål att sikta emot.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om