Piteå föll i dramatisk armecupsfinal

Piteå hämtade in 1-3 till 3-3 i slutminuterna i finalen i Armécupen i ishockey. Men i sudden fick Skellefteå AIK sista ordet.- Det känns tungt. Vi besegrade ju Skellefteå i gruppspelet, säger piteåspelaren David Selberg efter smärtsamma 3-4.Selberg kan trösta sig med att han utsågs till cupens bäste back.

Piteå deppar efter den snöpliga förlusten. Från vänster Andreas Magnusson, Jonathan Tordhall, Simon Tornberg, David Selberg och Anton Holmbom. Foto: ÅKE ÅKERLUND

BODEN2010-01-05 06:00
Det blev en fartfylld och dramatisk final i Armécupen som är öppen för 15-åringar. Tio klubbar deltog.
Oskar Berggren gav Piteå en rättvis ledning i första perioden. I början av den den andra hade Piteå ett gyllene läge att öka försprånget. Men trots spel fem mot tre i över en minut lyckades piteåspelarna inte slå hål på Skellefteås duktige målvakt Joakim Andersson.I stället vände Skellefteå till 3-1, samtliga tre mål i spel fem mot fyra.
-Vi hade behövt alla spelare på isen. Möjligen blev vi lite för självsäkra efter den första perioden, tror David Selberg.
Men Piteå svarade för en vass spurt. Anton Bergman gjorde 2-3 efter 9.31 och Andreas Magnusson sköt 3-3 med ett distansskott efter 12.17 i slutrundan. Finalen spelades 3x15 minuter.
I förlängningen skapade båda lagen chanser, men Linus Holmquist avgjorde för Skellefteå efter 3.40. Därmed försvarade västerbottningarna cupguldet.
- En tung förlust, suckar David Selberg direkt efteråt.
Piteå kan dock se tillbaka på en utmärkt turnering. PIF vann alla fyra matcher i gruppspelet, besegrade bland annat Skellefteå med 3-2. I semifinalen körde Piteå över Boden med 8-1.
David Selberg utsågs alltså till bäste back och en annan piteåspelare, John Samuelsson utsågs till bäste forward. Skellefteås Joakim Andersson fick pris som bäste målvakt.
nn Luleås stadslag vann bronsmatchen mot Boden med 4-1.