På språng mot något stort

I fjol var Marie Eriksson Tväråselet AIF åtta på SM på 5 000 meter. I år siktar hon högre.I helgens Sommarspelen i Boden lämnade hon konkurrenterna långt bakom sig i en sololöpning.- Jag har bra form men det var inte kul att springa ensam i den här blåsten, sade hon. Ganska oberörd efter de fem kilometerna.

Madelene Stedt Tväråselet, Nadja Ohrsell Luleå och Elin Sjödin Piteå i kamp på 200 m.

Madelene Stedt Tväråselet, Nadja Ohrsell Luleå och Elin Sjödin Piteå i kamp på 200 m.

Foto: Anders Hjortenklev

BODEN2010-06-07 06:00
Vädret var inte på arrangerande Boden Friidrotts sida under Sommarspelen. Den hårda och kalla vinden var kanske Marie Erikssons svåraste motståndare.
- Det var jobbigt i motvinden annars tog jag det här loppet som ett träningspass.
Marie Eriksson bor och arbetar numera i Boden men är sin förening trogen.
- Jag trivs i Boden. Det är en lagom stor stad och jag tränar på egen hand så det är inga problem. Det är litet trist att det är så få banlopp häruppe i norr och mitt mål är förstås SM i augusti. Mina personliga rekord 17,15 på 5 000 meter och 36,29 på dubbla distansen de vill jag slå. Så får vi se hur långt det räcker.
Herrklassens vinnare över 5 000 meter, Andreas Hoberg från Luleåkamraterna defilerade också hem sin seger och verkade heller inte ta ut sig särskilt mycket.
- Nej. Jag skall springa 800 meter i morgon (söndag) så det gäller att orka med det också.
Det gjorde Andreas Han lämnade tidigt konkurrenterna och vann på goda 2,12.
- Det gick lätt. Nästa tävling är i Skellefteå. Där skall jag springa 3000 meter så får vi se hur det går.
Boden Friidrott kan ha ett stort mångkamplöfte i 15-åriga Emelie Gustafsson. En tjej som friidrottat sedan hon började skolan och som har ambitionen att försöka bli riktigt bra.
Under lördagen vann hon kula på 9,88 men har stött över tio meter.
- Ett helt okay resultat i det här vädret. Kula är inte favoritgrenen men jag har lätt för mig där, förklarade hon.
Under söndagen sprang hon 100 meter och kom trea i längd och har nyligen även börjat träna häck.
Fina insatser under både lördag och söndag gjorde Nadja Ohrsell i F15. Snabb i löpgrenar och spänstig i både höjd och i längd.
Söndagens bästa prestation gjorde nog Piteå IFs 15-årige Jean Christian Ziron när han vann 100 meter på 11,84. I snålblåst och kyla och utan att ta ut sig ett dugg.
Jean Christian Ziron har bara friidrottat i åtta månader. Han har tävlat inomhus med framgång i vinter men aldrig tidigare på utebanor.
- Nej. Jag har spelat fotboll i "hela mitt liv". Bland annat i länslaget. Fotboll och friidrott är lika kul och jag vill fortsätta med dem så länge jag kan.
Sommarspelen avslutades med en centimeterduell i längdhopp mellan Jean Christer Ziron och Boden Friidrotts talang Johan Stenvall. Johan som är på gång igen segrade nu på 5,73 medan Jean Christian hade centimetern kortare. Bägge två lär hoppa en bit över sex meter senare i sommar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om