Olofsson redo för start i USA

Bodenlärlingen Hanna Olofsson är just nu på en blixtvisit i USA. I morgon står hon inför sitt unga travlivs största utmaning.Då kör hon familjens båda tvååringar, hingstarna Caviar de Vie (e.S.J.´s Caviar) och Kenseth Hanover (e. S.J.´s Photo) på Pocono Downs i Pensylvania.

Nya utmaningar väntar för Bodenkusken Hanna Olofsson. 24-åringen ska körai ett storlopp i USA på fredag kväll, svensk tid.

Nya utmaningar väntar för Bodenkusken Hanna Olofsson. 24-åringen ska körai ett storlopp i USA på fredag kväll, svensk tid.

Foto:

BODEN2009-08-20 06:00
Hannas mor och far Gunnel Fredriksson och Lasse Olofsson köpte de båda unghästarna i USA i fjol. De finns nu sedan i maj hos svenskamerikanske tränaren Björn Norén och debuterar i morgon i Pensylvania Sire Stakes på 1 000-metersbanan Pocono Downs.
- Det blir tufft men kul och spännande, säger Gunnel. Våra hästar möter bra och mer rutinerade hästar men man måste börja någonstans.
Gunnels och Lasses hästar är enda debutanter i sina lopp, berättar fackorganet Travronden på sin hemsida. Motståndet är förstås stenhårt och en tid runt 1.12/1609 meter lär nog behövas för att vara segeraktuell. Caviar de Vie möter bland annat Peter Haughton Memorial-tvåan Pilgrims Taj och Hard Livin som kommer med tre segrar på sina fyra starter och som snabbast travat distansen på 1.12,6.
Stora prispengar att köra om
Kenseth Hanover har i Correctamundo en mycket tuff motståndare. Denne har också vunnit tre av sina fyra starter och travat suveräna 1.11,5, berättar Travronden vidare.
Morgondagens tävlingar är förstås Hanna Olofssons första lopp i USA. Klart att det kan vara litet nervöst.
- Hanna brukar inte vara nervös inför ett travlopp, berättar Gunnel. Jag tror nog att hon har nerverna under kontroll nu också.
Prispotten i de båda loppen lär ligga runt 65 000 dollar och Gunnel och Lasses båda tvååringar skall enligt planerna vara kvar i USA till i höst.
- Så är det tänkt. Sedan får vi se, säger Gunnel Fredriksson.
Hanna vänder hemåt igen tämligen direkt efter tävlingarna. På måndag kör hon i Skellefteå och på tisdag i Boden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om