Ollies Fortune var säkerheten själv i Boden

Säkerheten själv i grundomgången. Snabbast av alla i omhoppningen.B-ponnyn Ollies Fortune och 13-åriga Lisa Juntti Rånebygdens RK var två vinnare i Ryttarspelen i Boden i helgen.- Ollies Fortune är en fin häst och det har gått väldigt bra här, instämde Lisa.

Emelie Lindenhall och Max Baloub.

Emelie Lindenhall och Max Baloub.

Foto:

BODEN2010-06-17 06:00
Lisa Juntti har ägt sin 14-årige B-ponny i ungefär ett år och tillsammans har de vunnitr flera segrar. I Ryttarspelen var Ollies Fortune säker över hindren men det var i omhoppningen Lisa och ponnyn vann klassen.
Högt tempo, kortaste vägar och kvicka vändningar mellan hindren.
- Ja men han snubblade till ordentligt på ett ställe.
Hästar och hoppning är förstås Lisa Junttis stora intresse. Hon rider fem - sex dagar i veckan och var också uttagen i Ridsportförbundets "Unga Talanger" där hon tränades av landslagets ponnyhopptränare Daniel Svensson.
"Han är med på mina noter"
Närmast tävlar de kommande helg i Piteå och i höst, när Lisa Juntti fyller 14 år så kommer hon förstås att rida en C-ponny.
När Lisa blir för gammal för att få rida Ollies Fortune så finns lillasyster Emma Juntti som kan ta vid. Emma hörde också till de framgångsrika under Ryttarspelen.
Rida ponny ett drygt år till får 17-åriga Emelie Lindenhall RK Dundret göra. Emelie och hennes D-ponny Max Baloubet du Rouet hörde också till vinnarna vid Ryttarspelen.
- Vi har ägt honom i fem år och han är riktigt fin, berömde Emelie. Han älskar det han gör och är med på mina noter. Vi vann även i Jokkmokk för ett par veckor sedan och han älskar att hoppa. Nästa gång vi tävlar är i Överkalix 1 augusti.
För Emelie Lindenhall är ridning och hästar "en del av mitt liv och mer än ett fritidsintresse", som hon uttrycker sig och hon har nyligen också köpt en stor häst.
Ett nioårigt sto döpt till Nova som hon också tävlade med under Ryttarspelen. Resultatet, två femteplatser skäms inte för sig.
- Hon gör nu inte alltid som jag vill och Nova är mera ett "projekt" för mig, log Emelie Lindenhall.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om