...och nu får hon hjälp av två systrar

BODEN. Tillsammans på handbollsplanen igen. Systrarna Johanna Hedberg-Schmidt och Josefina Schmidt ser med förväntan fram mot handbollssäsongen med Bodens BK.Johanna gör comeback efter ett års uppehåll.- Det känns jättekul att vara tillsammans på handbollsplan igen, säger hon.

"Det känns jättekul att få spela tillsammans igen", säger Johanna och Josefina Schmidt.

"Det känns jättekul att få spela tillsammans igen", säger Johanna och Josefina Schmidt.

Foto: Anders Hjortenklev

Boden2008-06-27 06:00
BBK har börjat samla sitt lag inför säsongstarten. Den mer renodlade handbollsträningen inleddes i förrgår i Hildursborg.
- Vi skall in i arenan så småningom men inomhushallen är ännu inte besiktad och klar, förklarar Mikael "Groja" Karlsson. En av lagets två tränare. Vi ser förstås fram mot att komma in där.
Man är senare igång än i fjol men det är ingenting som bekymrar.
- Seriestarten är förskjuten ett par veckor. Det är tre månader dit och det räcker mer än väl för att vi skall vara klara och i form. Vi måste ha en hög målsättning med vårt spelande i år.
Fysträningen har varit igång en tid och flera av tjejerna har också tränat handboll på egen hand.
- Tjejerna har vuxit till sig och vet vad det handlar om, säger "Groja" också.
Viktiga kuggar i laget är systrarna Johanna (tillbaka efter en säsongs uppehåll för barnafödande) vänsternia och lagets spelmotor Josefina Schmidt.
- Styrkebiten har vi skött men när det gäller handbollen så behöver vi först träna upp timingen. Känslan och fötterna, säger båda två. Men den hittar vi fort.
Några mål för säsongen har de inte satt upp.
- Det har gått så himla bra under två år nu och kommer vi så långt som ifjol så känns det som ett stort bonus. Vi vill i första hand etablera oss i ettan. Det kommer att behövas mycket hjärta, kämpa och vilja för att lyckas.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om