...och Kroken vet inte riktigt vad som väntar

Trots förlusten av ett par bra spelare så är det ett starkt Hornskroken som bjuder upp till spel mot seriens nykomlingar Enköping idag.- Herrtvåan ser ut att bli en jämn serie i år. Någon riktig seriefavorit finns inte och vi hamnar nog någonstans i mittfåran, säger Jens Nilsson, en av två spelande tränare i laget.

Henrik Jonsson blir en av nyckelspelarna i Hornskroken i vinter.

Henrik Jonsson blir en av nyckelspelarna i Hornskroken i vinter.

Foto: Anders Hjortenklev

BODEN2012-09-22 06:00

Hornskrokens båda spelmotorer Jens Nilsson och Fredrik Ström har dubbla roller den här säsongen. Man är både spelare och tränare.

- Det fungerar fint. Under matcherna kommer vi kanske att behöva en coach vid sidan.

Hornskroken slutade sexa i serien i fjol. Har sedan dess tappat Johan Gross till BBK plus Mattias Söder som gör en paus i handbollsspelandet.

Har haft hemlängtan
- Men vi har flera starka nyförvärv och det är konkurrens om platserna, påpekar Jens. Tyske Mikael Krauss som pluggar i Luleå samt franske utbytesstudenten Damien Foiny är två spännande niometersspelare. Både Fredrik Widman och målvakten Marcus Olsson gör come back efter några års uppehåll. Dessutom kommer långe Henrik Jonsson att närmast "explodera" den här säsongen, säger Jens.

Marcus Olsson minns vi som en skicklig målvakt som nära nog kunde "spika igen" under matcherna och som flera gånger var skillnaden på vinst och förlust. Nu är han tillbaka i länet efter några år söderut i landet.

- Det skall bli riktigt kul att få spela med Kroken igen, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om