Nya proffstränare redo att börja på Bodentravet

Peabtravet får utökat antal tävlingsdagar nästa år men också två nya proffstränare. Anna Lindmark och Jaakko Alamäki tar då ut sina licenser.- Riktigt när jag startar upp min tränarrörelse har jag inte bestämt, säger Jaako, som sedan flera år är försteman hos Kari Vaaraniemi. Någon gång i början av året blir det nog.

Jaako Alamäki är en av två nya proffstränare på Peabtravet nästa säsong.

Jaako Alamäki är en av två nya proffstränare på Peabtravet nästa säsong.

Foto: Anders Hjortenklev

BODEN2009-09-12 06:00
Trots de litet oroliga tiderna är Peabtravet en bana i medvind. Tidigare i år fick man status som "Året runt-bana" och nästa säsong kommer man att köra betydligt fler tävlingsdagar än i år.
Jaakko Alamäki tvekar inte att ta steget fullt ut med en egen tränarrörelse.
- Nej, det gör jag inte. Det är dags att stå på egna ben och Peabtravet är en bra bana att jobba vid.
Jaakko Alamäki är 30 år och har varit lärling och försteman hos Kari Vaaraniemi sedan 2002. Han är både skicklig och omdömesgill och har vunnit cirka 50 lopp så här långt. Det är inte helt fel att gissa att samarbetet de två emellan kommer att fortsätta även sedan Jaakko öppnat eget.
Har erbjudits stallplats på banan
I början av november skall Jaakko och skelleftetjejen Anna Lindmark gå den tre veckor långa och obligatoriska tränarkursen på Wången och sedan kan de båda kvittera ut sina proffslicenser.
Anna Lindmark, som är 33 år är dotter till Peabtravets proffstränare Mats Åke Nilsson och har tränargiganten Stig Lindmark som morfar. Hon har en gedigen lärlingstid hos flera tränare söderut och har under många år jobbat hos Sig H Johansson.
Den 1 januari blir hon tränare i Boden och har erbjudits stall på banan.
Mats Åke Nilsson har planer på att trappa ner sin verksamhet och dotter Anna lärantagligen ta över en del av "Mattes" hästar.
Även Annas sambo, Mikael Karlsson slutar nu hos Stig H och flyttar med till Boden.
Sedan tidigare har Peabtravet åtta proffstränare: Gunnel Fredriksson, Petri Salmela, Mats Åke Nilsson, Roger Nilsson, Jesper R Nilsson, Kari Vaaraniemi, Lars Marklund och Petter Lundberg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om