Nu ska Boden ta en hemmaseger

I lördags vände Boden Handboll ett underläge till seger i det allsvenska bortamötet mot Skara.Idag möts lagen igen. I arenan skall Boden försöka ta säsongens första allsvenska hemmaseger.- Även om vi vann senast så ser jag oss inte som favoriter. Det blir säkert en tuff match igen, säger Bodens tränare Tony Riström.

BODEN2012-12-08 06:00

Boden Handboll spelar i dag säsongens elfte allsvenska match. Laget har fyra segrar och en oavgjord så här långt och ligger precis ovanför kvalstrecket. Samtliga vinster tagna på bortaplan.

"Vi vet hur de spelar"
Spräcker man hemmanollan idag har man elva poäng eller lika många som laget orkade med under hela fjolårssäsongen. Bodentjejerna har också släppt in minst antal mål av alla lag i serien. Ett bra betyg åt Bodenförsvaret.

Av de fyra lag man besegrat på bortaplan smäller vinsten över serieledande GUIF från Eskilstuna högst. En match där allt stämde.

Målvaktsspelet blir viktigt
Från målvaktsspel till försvar och anfall och Tony Riström vill inte tro att den insatsen var någon engångsföreteelse.

- Nej. När vi får det att stämma och flyta på så är vi riktigt bra. Det känns skönt att vi slog Skara senast men det är säkert ett revanschsuget lag som kommer till Boden idag och vi är inställda på en jämn match igen, säger Riström. En stor fördel för oss är att vi vet hur de spelar och vi har taktiken klar och går för seger.

Boden Handboll bygger sitt spel från ett starkt försvar och har en mycket bra startande sexa.

- Några direkta nyckelspelare har vi inte men för att vi skall lyckas vinna på den här nivån så måste Olivia Costache ha en bra dag i målet men de övriga spelarna får förstås inte heller svikta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om