Nu är systrarna äntligen redo för en comeback

Boden Handboll bygger vidare inför division I-premiären i höst. Igår sade systrarna Johanna och Josefina Schmidt ja till en comeback på handbollsplan.- Det var tre år sedan jag spelade min senaste match men suget efter handboll har jag haft hela tiden, sade Johanna.

Foto: Anders Hjortenklev

BODEN2010-06-02 06:00
För någon månad sedan fick Boden Handboll klart med Carin Bergdahl. För en dryg vecka sedan fick man ta över Hornskrokens flickor A-lag och igår sade niometersspelarna Johanna och Josefina Schmidt ja till en comeback i höst. Nu i Boden Handbolls spelartröjor.
- Det var tre säsonger sedan jag spelade min senaste match, säger 30-åriga Johanna. Josefina och jag ville träna och känna oss för en del innan vi bestämde oss. Det har vi gjort nu och det här kommer att bli riktigt bra.
Tjejerna i Boden Handboll tränar under hela sommaruppehållet. Löpning, styrke och handboll och får i och med systrarna Schmidt två rutinerade niometersspelare i laguppställningen.
Hade en härlig tid i BBK
- Det känns skönt att vi tagit ett beslut. Vi funderade länge men nu kör vi, säger yngre systern, 26-åriga Josefina.
Båda tjejerna inledde sitt handbollsspelande i unga år och då i Hornskroken. Sedan bytte de klubb och spelade i mera vuxen ålder i Bodens BK.
Därifrån har de förstås starka minnen.
- Vi hade en härlig period i BBK när vi nådde kvalet till elitserien. Det vill vi gärna uppleva en gång till. Nu är det Boden Handboll som gäller. Vi har ett bra lag och målet är att försöka vinna serien, påpekade Josefina Schmidt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om