Nu är Lindmark ett steg närmare sin V75-dröm

Att vinna ett V75-lopp är drömmen och målet för varje mindre tränare. I morgon har Peabtravets Anna Lindmark i stoloppet V75-2.Där startar hon femåriga Lira Launcher.- Hon tillhörde väl "de som blev över" och kostade bara 18 000 kronor på kriterieauktionen. Det som hon har gjort hos mig har hon gjort bra, säger Anna.

Nya Bodenträanren Anna Lindmark och hennes V75-häst Lira Launcher.

Nya Bodenträanren Anna Lindmark och hennes V75-häst Lira Launcher.

Foto: Anders Hjortenklev

BODEN2010-06-18 06:00
I början av det här året tog 33-åriga Anna Lindmark steget in i Peabtravets proffstränarkår. Som andra kvinna på en bana som nu rymmer tio proffstränare.
- Jodå. Visst märker jag att vi kvinnor har det litet tuffare i ett mansdominerat jobb, säger Anna. Nu är det som det är och med tiden blir det kanske annorlunda.
Anna Lindmark, som inte kör lopp själv utan lejer kuskar, jobbade tidigare sex år hos Stig H Johansson och tre år innan hos Torbjörn Jansson. Hon har gedigna kunskaper när det gäller att träna och att sköta om en travhäst. Pappa är nämligen bodenproffset Mats Åke Nilsson och morfar skelleftelegenden Stig Lindmark.
- Jag ville inte vara hästskötare i hela mitt liv och pappa har lärt mig väldigt mycket men morfar har lärt mig allra mest, påpekade Anna vid en tidigare intervju.
Anna Lindmark och hennes sambo Mikael Karlsson, som jobbar i stallet, har i dagsläget 11 hästar i träning. Resultatet första halvåret är väl inte så pjåkigt. Hennes starthästar har gjort 21 starter och vunnit fyra lopp. I pengar har hästarna sprungit in knappa 150 000 kronor.
- Det har gått rätt bra för oss i Boden. Någon världsmästare har vi inte i stallet och det kommer vi väl heller aldrig att få. Jag vill gärna överraska positivt än att ha en jäkla press på mig att hästarna måste prestera.
Har bra chanser vid bra start
I morgon kväll har Anna Lindmark en egentränad häst i ett V75-lopp för första gången. I stoloppet V75-2 startar hon femåriga Lira Launcher, som tagit två av Annas fyra årssegrar, från ett tredjespår över 2140 meter och med Örjan Kihlström i sulkyn. Lira Launcher tränades tidigare av pappa Mats Åke och Anna tog över när hon kvitterade ut licensen.
- Det ser ut som ett jämnt stolopp. Kommer Lira Launcher till ledningen så växer segerchansen. Hon utvecklas hela tiden men hon är litet som en bulldogg fram och det finns fortafande en del att slipa på.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om