Nu är det bara Härnösand som står i vägen för Boden

Om en knapp vecka vet Boden Handboll om laget spelar i allsvenskan eller division I nästa säsong.Då ska nämligen Härnösand lämna besked till förbundet.

Allsvenskan eller inte? Boden Handboll får fortsätta vänta på besked. Just nu ligger bollen hos Härnösand, som kan få gratisplatsen.

Allsvenskan eller inte? Boden Handboll får fortsätta vänta på besked. Just nu ligger bollen hos Härnösand, som kan få gratisplatsen.

Foto: Simon Eliasson

BODEN2012-05-03 06:00

NSD har tidigare berättat att Boden Handboll kan få en plats i nästa års allsvenska trots att laget förlorade kvalspelet för ett par veckor sedan.

Anledningen är att Rimbo flaggat för att de skulle dra sig ur serien.

Under tisdagen gjorde laget också det. Men det finns fortfarande ett hinder i vägen.

Härnösands HK har nämligen förtur på Rimbos plats eftersom laget är rankat före Boden.

Nu har Härnösand fått en officiell förfrågan från förbundet.

- Vi har fått en förfrågan från handbollsförbundet i dag, onsdag. Vi ska diskutera det i styrelsen och prata med spelarna. Sedan ska vi lämna besked på tisdag, säger Härnösands ordförande P-A Forsberg till Allehanda.

Under onsdagskvällen träffade styrelsen i Härnösand spelarna för att diskutera framtiden och hur stort intresset i spelartruppen är för eventuellt spel i den näst högsta serien.

Sedan ska klubbledningen också fundera över framtiden.

- Rent sportsligt är det klart en utmaning. Men vi vill inte göra något som äventyrar klubbens ekonomi. Men det kostar ju en hel del att resa i Norrland också. Vi har en del idéer, men vi går ut med det när vi har bestämt oss, säger P-A Forsberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om