Norberg var starkast - i långa loppet

Mikael Norberg var starkast i uppförsbackarna. Det blev avgörande i långloppet över fyra mil i Pagla.- Jag hade bra fäste och det kändes som om det var uppför som jag avgjorde, säger Övertorneågrabben som tävlar för Piteå Elit.

Ett sent beslut blev ett glatt slut. Karin Johansson bestämde sig bara timmar före starten att hon sklulle köra i Boden. Det slutade med seger i damklassen - med elva minuters marginal före tvåan.

Ett sent beslut blev ett glatt slut. Karin Johansson bestämde sig bara timmar före starten att hon sklulle köra i Boden. Det slutade med seger i damklassen - med elva minuters marginal före tvåan.

Foto: Anders Hjortenklev

BODEN2010-02-08 06:00
ICA Kvantum Intersportrännet blev en kylslagen historia. Men när termometern "bara" visade 16 grader på morgonen gav arrangerande Bodens SK klartecken.
- Jag funderade länge innan jag beslutade mig för att starta. Men kylan var inte så farlig och det var inte så kärvt i spåret som jag befarat, säger Mikael Norberg, som avgjorde på det tredje och sista varvet.
Segermarginalen till Jonny Nilimaa, Gellivare, blev 1.26.
Mikael Norberg fyller 22 i slutet av februari och har fått ett genombrott i vinter. En elfteplats i dubbeljakten under SM-tävlingarna var ett fint kvitto.
Norberg bor kvar i Övertorneå, men säger sig trivas utmärkt i Piteå Elit.
- Jag har ökat kapaciteten ett snäpp i vinter och hoppas öka tytterligasre ett snäpp nästa säsong, säger han. Jag trivs bäst i tunga lopp och banan i Pagla var i lättaste laget.
Ställer du upp i Vasaloppet?
- Jag vet inte. Kanske i skate-Vasan.
Norbergs belöning för de fyra kylslagna milen blev en check på 10 000 kronor.
n n Karin Johansson, Lanhajärvi, bestämde sig för att åka sent på fredagskvällen.
- Då hade det blivit lite varmare. Men det blev ändå en kylslagen tävling, säger Karin som vann överlägset, drygt elva minuter före Malin Rensfeldt, Råneå.
Snart ska Johansson åka sitt tionde Vasalopp.
- Det blir mitt sista, säger hon.
n n Raewadee Sukloed från Jokkmokk har hoppats på en plats i det thailändska OS-laget. Men ekonomin satte stopp. Nu blev det Pagla i stället och en fjärde plats.
n n 200 åkare ställde upp på långloppet. 130 herrar och 16 damer kom i mål.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om