Nilssons comeback gav ett skönt klirr i kassan

Exproffset Krister Nilsson agerade skrällkusk på Peabtravet igår.Krister körde amatörtränade stoet Nobless Dancer till ohotad spetsseger i V5-4.Tidig ledning och till slut fick konkurrenterna köra om andraplatsen.Krister var inte särskilt överraskad över utgången.- Nej. Nobless Dancer har varit bra länge men har haft en del otur. Hon har suttit fast med mycket kvar bland annat, förklarade Krister.

Förre proffskusken Krister Nilsson har de senaste åren fört en tillvaro i skymundan som amatör. Men igår tog han hem en av segrarna på V5, vilket gjorde att NSD:s travexpert Anders Hjortenklev satte sitt system som han bjöd er läsare på.

Förre proffskusken Krister Nilsson har de senaste åren fört en tillvaro i skymundan som amatör. Men igår tog han hem en av segrarna på V5, vilket gjorde att NSD:s travexpert Anders Hjortenklev satte sitt system som han bjöd er läsare på.

Foto: NSD

BODEN2012-08-18 06:00

Krister Nilsson har ett par tidigare championat på Peabtravet men kör sedan flera år med amatörstatus. Och gör det förstås bra.

- Numera tycker jag att det är roligt igen. Jag har ingen press på mig längre, förklarade han. Nobless Dancer (som tränas av bodenamatören Kjell Wikstrand) är dessutom mycket bra och kommer att tjäna fina pengar framöver. Nu valde jag att köra undan ordentligt.

Hemmaseger blev det även i V5-3 genom treåriga Nova Töll som körd av Johan Östman tog en lätt vinst med mycket luft ner till andrahästen.

Nova Töll tränas av hemmaproffset Kari Vaaraniemi.

- Den mest lovande häst jag haft i träning, säger Kari som har en del att jämföra med. Det är en jävla kapacitet i den här hästen men det har strulat mycket för henne under hela säsongen. Nu hoppas jag kunna starta henne i Breeder´s Crown senare i höst.

V5-omgången avslutades sedan med en knapp men säker seger för Petri Salmelas fyraåringen Anthony Web. Även det en lovande och kapabel travare som haft en litet ojämn säsong.

Petri Salmela tränar.

- Kapacitetsmässigt är det här en av mina bästa hästar, sade Petri. Men han har haft en del skador och då är det svårt att hävda sig i en så tuff sport som travsporten

V5-omgången inleddes med en säker spetsseger för NSDs spikförslag, finske Garion Mossy körd av Jarmo Saarela. Efter insatsen i Skellefteå starten innan spelades den nioårige valacken till favorit och från ledningen var segern aldrig i verklig fara. Även om Garion Mossy långt ifrån övertygade och möjligen även förlorat om instängde Instant Karma fått luckan på upploppet.

I V5-2 galopperade favoriten, kalixhästen Blijerven under avancemang dryga halvvarvet från mål och tappade förmodligen segern där. Avståndet fram till ledande Fuxsy var några meter för långt och Krister Söderholm kunde räkna in andra dagssegern med en säker längds marginal.

Gårdagskvällen inleddes med en kvintett tvååringar i premiär på karriärer som ägare och tränare förstås hoppas skall bli framgångsrika.

Peabtravet har kört tvååringslopp sedan 1992 och första vinnaren var Charmolie (e. Somolli Star) körd av Jens Nilsson. Om inte minnet sviker så tror vi att den segern även blev stoets enda.

Framgångsrikare än så vill vi absolut tro att gårdagskvällens premiärvinnare Noak C.D. blir. Ett löftesrikt halvsyskon till Hans R Strömbergs dubbla miljonär Hilda C.D. och segern igår togs efter ledning från start till mål. Ansträngningslöst vad det verkade och körande Krister Söderholm var också mycket nöjd med det han hade mellan sulkyskalmarna.

- En genomtrevlig häst, tyckte Krister. Jag körde honom i ett premielopp i mars och han har utvecklats fint sedan dess. Nu fick han bara sträcka ut en bit till slut.

Noak C.D. ägs och tränas av skickliga älvsbyamatören Gunnar Bertilsson.

- Jag köpte honom i oktober och hittills har han gjort allt rätt, berömde Bertilsson. Det är en stor häst så vi tar det försiktigt med honom. Jag kommer kanske att starta honom någon gång till som tvååring men ingenting är planerat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om