Nej, inte nu igen, BBK

Anton Andersson svarade för säsongens första mål, men Boden föll tillbaka i andra halvlek och fick nöja sig med 1-1 mot Forward.- Fotboll är fem procent teknik. Resten sitter i huvudet, säger storspelande målvakten Ludwig Bergström.

Målvakten Ludwig Bergström såg till att BBK klarade en poäng i hemmamatchen mot Örebrolaget Forward.

Målvakten Ludwig Bergström såg till att BBK klarade en poäng i hemmamatchen mot Örebrolaget Forward.

Foto: Pär Bäckström

BODEN2011-05-23 06:00

1-1 mot ett hittills obesegrat Forward är förvisso ingen katastrof. BBK svarade för en godkänd första halvlek, men en sämre andra.

Allt beror förstås på hur högt man sätter ribban. Men vill Boden undvika de tunga, pressande höstmatcherna i tabellens bottenskikt hade en seger i lördags varit värdefull.

Det var ingen stor fotboll i första halvlek. Men det var BBK som gjorde det viktiga första målet och som gav förhoppningar om tre poäng. Boden fick en frispark långt ute till vänster. Jens Nordin hittade Anton Andersson med sin känsliga vänsterfot. Vladimir Vukovic var först på bollen men det var Anton som till slut skarvade den i mål. Det var ingen klockren träff, men BBK brukar kunna spela ut när laget får första målet.

Helt fel effekt
Men målet fick inte önskvärd effekt. I stället tog Forward över i andra halvlek. Till slut kunde inte ens Ludwig Bergströms storspel rädda nollan.

BBK-försvaret fick inte bort bollen och Herish Kuhi prickade in in 1-1 via stolpen.

Därefter såg man samma tendenser som så många gånger tidigare. BBK-spelet blev ängsligt och försiktigt fram till sista kvarten då det handlade om sluggerfotboll och båda lagen gick för seger.

Bergström svarade för en rad utmärkta parader men var ändå inte nöjd.

- Nej, det är svårt att vara nöjd när vi inte vinner. Leder vi med 1-0 på hemmaplan ska vi bara vinna, säger han.

- Ingen av våra spelare vek ner sig, absolut inte. Det handlar inte om viljan. Men det sitter i huvudet. Det knyter sig, fortsätter Bergström.

Kanske dags att kalla in en psykolog?

- Nej, vi måste fortsätta på den inslagna vägen och jobba med det vi tror på. Det handlar om små marginaler och till slut kommer det att lossna, tror tränaren Christian Samuelsson.

Trygg Bergström
När det handlar om dåligt självförtroende och den mentala biten så är Ludwig Bergström ett undantag. Han lyser av självförtroende och trygghet och har varit bra hela säsongen.

- Målet när jag kom till Boden var att bli minst lika bra som säsongen 2006, som hittills varit mitt bästa år. Då var Hammarby intresserat av mig. Därefter lessnade jag på fotbollen.

- Jag hoppades på en nytändning med BBK. Och jag trivs bra. Jag vill gärna avancera i seriesystemet med Boden. Kanske inte redan i år, men nästa.

Men först gäller det förstås att rädda kontraktet för BBK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om