Nära bli förlamad efter olycklig duell

Backen Rickard Häggståhl skadades svårt när Sävast föll med 0-1 mot Storfors. Häggståhl blev liggande en kvart på konstgräset innan han transporterades till Sunderby sjukhus.Det var efter en krock med Storforsmålvakten Per Ögren som Häggståhl blev helt utslagen.- Jag hade tur i oturen. Jag hade lika gärna kunnat bli sittande i rullstol resten av mitt liv, säger Rickard.Krocken inträffade efter 56 minuter.Per Ögren berättar:- Det kom en skruvad frispark och jag rusade ut i 120 knutar för att boxa bort bollen. Samtdigt backade en Sävatsspelare mot mig. Jag kände kroppskontakten, men vet inte hur smällen tog. Jag visste inte ens om det var en med- eller motspelare jag krockat med.

Sävast förlorade mot Storfors med 0-1 och fick backen Rickard Häggståhl allvarligt skadad

Sävast förlorade mot Storfors med 0-1 och fick backen Rickard Häggståhl allvarligt skadad

Foto: leif hammarström

BODEN2010-08-02 06:00
Nära att bli förlamad
- Det var en ren olyckshändelse. Ingen försöker medvetet skada ryggen på en motståndare. Sånt finns inte, fortsätter Ögren.
Det håller Rickard Häggståhl med om.
- Jag kände knäna i ryggen, men det var inte där skadan uppstod. Det var när jag landade och målvakten föll över mig. Då tappade jag luften totalt, säger Häggståhl.
Ögren väger säkert kring 100 kilo.
- När jag blev röntgad konstaterades att flera senor i rygg och hals är uttänjda. Däremot hade jag turligt nog inga skador på ryggkotorna. I så fall hade jag riskerat att bli sittande i rullstol. Nu blir jag borta ett par veckor, men jag kommer tillbaka, lovar Rickard Häggståhl.
nn Det var en dyster lördagseftermiddag för Sävast. Dels den svåra skadan, dels ett rött kort på Johan Fredriksson när han försökte stoppa Christoffer Fahlman - och till slut förlusten med 0-1..
Det blev en match med många felpass och med ett visst spelövertag för Sävast. Men efter Rickard Häggståhls skada och Johan Fredrikssons utvisning hade Bodenlaget inte kraft att rädda en poäng.
Innerbackarna Kalle Essner och David Andersson klarade utmärkt uppgiften att stoppa Storfors specielle matchvinnare Christoffer Fahlman.
Storfors spelade enkelt med stabilt försvarsspel.
Målet, Storfors: Anders Bergvall.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om