Mr Svartbjörnsbyn Bosse Johansson är Kalle Bergdahls Minnesfonds första stipendiat ssssss

Bosse Johansson, stor ledarprofil i Svartbjörnsbyns IF där han är ordförande, fick ta emot en check på 10 000 kronor ur nyinstiftade "Kalle Bergdahls Minnesfond".

BODEN2012-05-02 06:00

Johansson har under många år varit en av de drivande i Svartbjörnsbyns IF.

Utan hans kreativitet hade knappast Svartbjörnsbyns fotbollsanläggning "Bossevallen" existerat och knappast heller idrottsföreningens populära loppmarknad.

Motiveringen i korthet löd: "Styrelsen i gamla BBK:are har i samförstånd med familjen Bergdahl utsett Bo Johansson till den första stipendiaten med följande motivering: "Du har förkroppsligat Kalle Bergdahl livselixir att: "Allt är möjligt". Det har Du gjort genom att förverkliga stadsdelens Svarbjörnsbyns utveckling i stort och i smått, utan att tappa perspektivet mot Bodens kommun".

- Jag hade ingen aning om det här och jag blev ordentligt lurad, sade Bosse sedan han mottagit check och ett inramat porträtt, sade Johansson.

Kalle Bergdahl som givit namnet åt minnesfonden var aktiv inom många områden i Boden och i Bodens BK under många år. Kalle Bergdahl avled i fjol och att det är Bosse Johansson som är minnesfondens första stipendiat känns förstås helt rätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om