Motivationen tillbaka - då blev det guld direkt direkt

Jan-Ove Johansson gjorde ett tio år långt uppehåll. Nu är pistolskytten från Haparanda tillbaka på allvar igen. När Norrländska mästerskapen inleddes i går med banskyttet tog Johansson hem ett guld och ett silver.- Jag är överraskad. Men jag känner motivation igen, säger han.

Det blev tre norrbottniska guldmedaljörer under den första dagen av de Norrländska Mästerskapen i pistolskytte, som inleddes i Boden under fredagen. Från vänster Cecilia Pohl, Jan-Ove Johansson och Veronica Ferdén.

Det blev tre norrbottniska guldmedaljörer under den första dagen av de Norrländska Mästerskapen i pistolskytte, som inleddes i Boden under fredagen. Från vänster Cecilia Pohl, Jan-Ove Johansson och Veronica Ferdén.

Foto: Åke Åkerlund

BODEN2011-06-18 06:00

Jan-Ove Johansson, 48, stod på toppen då han vann fält-SM i pistol 1997. Men plötsligt lade han av.

Flera av kompisarna i Haparanda slutade, en ny generation tog vid. Jan-Ove hade dessutom problem med en inflammerad axel, som stoppade alla tankar på skytte.

Men nu är han alltså tillbaka. Först tog han silver i den grovkalibriga B-klassen, därefter guld i C-klassen, båda i precision.

- Jag tävlar inte lika mycket nu utan försöker sovra tävlingarna. Men det har känts bra på träningarna den senaste tiden, säger han.

Kjell Eriksson från Porjus ledde inför finalomgången i båda klasserna.

- Men jag slarvade bort mig i finalskyttet, hade inte den rätta fokusen, berättar han.

Det gav en fjärdeplats i B-klassen och ett silver i C efter särskjutning med Ralf Linder, Arvidsjaur.

n n Veronica Ferdén, Luleå PK, vann damklassen med fem poängs marginal till klubbkompisen Kristina Forsberg.

Ferdén är också tillbaka efter ett uppehåll, men för henne handlar det om mammaledighet. Hon tillhörde Sverigeeliten för ett par år sedan.

- Nu har jag varken tid eller råd att satsa lika hårt. Men jag håller fortfarande en hög lägstanivå, säger hon.

n n Cecilia Pohl, Grovskyttarna i Luleå, stod i särklass bland damjuniorerna. Segermarginalen till tvåan blev hela - 56 poäng!

Cecilia var nöjd, men säger:

- Ingenting är så bra att det inte kan bli bättre.

Rosvikstjejen har höga krav på sig själv.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om