Morins läckra frispark tog Heden till serietopp

Lagkaptenen Mattias Morin visade vägen med ett läckert frisparksmål när Heden besegrade Rosvik med 3-1 (2-1) i söderfyran. Och nu leder Heden serien. - Nog ska vi vara med där uppe, säger Morin.

Foto:

BODEN2009-05-19 06:00
Heden saknade fjolårets bäste målskytt Emir Brnicanin, men han återkommer till nästa match. Borta var också bröderna Sandelund, Henrik och Martin, som lagt av. Mattias Hjelte saknades också men han återkommer efter skada. Mattias Morins bröder Andreas (långtidsskadad) och Alexander (spelar i Lira) finns iinte heller med från fjolårets lag.
Men Heden har tydligen så pass många duktiga spelare kvar att det kan bli en topplats i år.
En av de som är kvar är alltså Mattias Morin, spelande tränare och något av en veteran (han fyllde 32 år i går, grattis!.
I fjol var han i första hand tränare. Men nu rycker han in på planen igen, suget blev för stort. Förutom det vackra målet gav han stadga i försvaret.
Hedens seger var rättvis och en liten revansch för premiären mot Storfors. Då ledde Heden med 2-1 men tappade till 2-2 på övertid trots att Storfors hade en spelare utvisad.
Det var framför allt Hedens tyngd som avgjorde. Rosvik spelade fyndigt och var inte ofarligt på kontringarna. Men laget vägde för lätt.
Heden åkte på en kalldusch med ett baklängesmål trots stort spelövertag men Bodenlaget kom tillbaka. Efter Mattias Morins mål provade Tommy Nyström ett skott på vinst och förlust från långt håll.
Bollen nådde ända hem, över målvakten Emil Öhman Linders uppsträckte händer och in i mål.
Efter paus avgjorde Tobias Björk med sitt 3-1-mål.
n n I norr verkar tornedalslagen inte vara Luleå SKs melodi. Först "bara" 1-1 mot Pol/Svanstein - och nu förlust 1-3 mot Övertorneå. Sport tog ledningen i början av andra halvlek, men Övertorneå vände. Det sista målet gjordes på stoptid av 16-årige Freddy Kwizera från Burundi.
n n Skogså vann den svåra bortamatchen på Polvallen mot Pol/Svanstein och räknar in fyra poäng efter två omgångar. Spelmässigt ett fall framåt för Pol, rapporteras det.
Heden på Heden - det kan naturligtvis bara sluta på ett sätt. Matchen mot Rosvik flyttades till konstgräset på Bergviken i Piteå. Arenan heter Heden. Inte så konstigt att Hedenspelarna kände sig som hemma.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om