Morfaw ska bli BBK:s nya publifkavorit

Säsongen har knappt börjatMen det är knappast en vågad gissning att Alexandre Morfaw kommer att bli en ny publikfavorit på Boden Arena.- Jag är nöjd med vad jag presterat, säger 21-åringen från Kamerun inför helgens seriepremiär

Alexandre Morfaw är ett av nyförvärven i Bodens BK. Han har bland annat varit proffs i Frankrike och spelat tillsammans med "Chippen" Wilhelmsson. Nu hoppas Morfaew kunna bli den nye publikfavoriten på Boden Arena. "Jag tror det kan gå bra i serien", säger han.

Alexandre Morfaw är ett av nyförvärven i Bodens BK. Han har bland annat varit proffs i Frankrike och spelat tillsammans med "Chippen" Wilhelmsson. Nu hoppas Morfaew kunna bli den nye publikfavoriten på Boden Arena. "Jag tror det kan gå bra i serien", säger han.

Foto: leif hammarström

BODEN2009-04-24 06:00
"Alex" står för den typ av fotboll som publiken gillar. Han är teknisk, tycker om att ha bollen och vågar bryta mönstret.
- Så här långt känns det bra. Jag har gjort mål och även svarat för målgivande passningar. Men jag förväntar mig att kunna prestera ännu bättre.
"Alex" säger att han alltid gillat teknisk fotboll och har också stöd av tränaren Christian Samuelsson.
Nöjd med försäsongen
- Coachen vill att vi ska spela en teknisk och underhållande fotboll och det blir bättre och bättre. Jag trivs med vårt spel.
"Kisse" är nöjd med Morfaw.
- "Alex" har tillfört en ny dimension i vårt spel. Han är väldigt bra med bollen, han har bra teknik och split vision som få andra. Men han behöver utveckla spelet utan boll.
Hur ser du på BBK, som lag, "Alex"?
- Jag är nöjd med vad vi visat. Alla arbetar hårt och jag tror det kan gå riktigt bra i serien.
Trots att "Alex" endast är 21 år har han en gedigen fotbollsbakgrund.
Nöjd med försäsongen
Bland annat har han spelat sex säsonger i franska Nantes varav en med svenske landslagsspelaren Christian "Chippen" Wilhelmsson.
"Alex" kom till Boden efter spel i tre engelska klubbar, Leicester City, Lincoln City och Scunthorpe United.
Han var den förste spelare som BBK testade före säsongen och intresset blev snabbt ömsesidgt. Klubben ville skriva kontrakt och "Alex" ville stanna.
De kom överens om ett tvårskontrakt, som sträcker sig över 2011.
Vad händer sedan?
- Det har jag inte funderat på. Först vill jag visa vad jag kan och se vad jag gjort under två år i klubben. Nu handlar det om att fokusera på division II och inte tänka så mycket om framtiden.
"Alex" avslöjar i alla fall att hans stora dröm är att få spela VM med Kamerun.
- Jag hoppas också få chansen i någon av de stora ligorna ute i Europa. Det vore en fin utmaning.
Samtidigt som "Alex" hittat rätt på planen har han funnit sig tillrätta utanför - och trots att han bara varit i Sverige i två månader kan han uttrycka sig på svenska.
Inga problem med snön och kylan?
- Nej, inte alls. Jag gillar vädret. När jag var yngre bodde jag fyra år i Ryssland. Där var det också kallt och snö.
Hela familjen är på plats
Sedan en tid har "Alex" även familjen på plats. Han är gift med Delphine Anais och tillsammans har de dottern Ilona Malayka, fyra månader.
- Det är spännande att vara pappa. Jag har en familj som har hand om mig och jag är lycklig över att komma hem till den efter träningen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om