Morfaw matchvinnare när BBK vann mot IFK

Nyförvärvet Alexandre Morfaw gjorde två mål och var en av matchens bästa spelare när Bodens BK besegrade IFK Luleå med 3-2 vid utomhuspremiären på Boden Arena i lördags.- Jag hade lovat min familj att jag skulle göra två mål och det löftet höll jag, log Morfaw.

Bodens nyförvärv Alexandre Morfaw har fått en bra start i sin nya klubb. Han blev tvåmålsskytt när Boden besegrade IFK Luleå.

BODEN2009-03-09 06:00
Efter en spelmässigt ganska jämn träningsmatch där BBK stod för de riktigt stora målchanserna var 3-2 segern både logisk och rättvis. En uppfattning som inte riktigt delades av IFKs tränare Per Jensen.
- Jag tyckte att vi styrde matchen fullständigt i inledningen. Fram till BBKs straffmål, sade Jensen. Jag är jättebesviken då vi ville vinna till 110 procent.
BBKs tränare Christian Samuelsson var förstås mer belåten med sitt BBK.
- Vi var riktigt bra i första halvlek och vi skapade flera öppna och vassa målchanser. "Alex" insats var också väldigt plusbetonad, berömde Christian.
Redan i tredje minuten skapade 22-årige Morfaw via en rusch på vänsterkanten och ett välriktat inlägg ett jätteläge för Mattias Bergdahl. Skottet gick tyvärr över.
Efter den möjligheten hade IFK Luleå sedan både spel och ett par vassa målchanser. Bland annat en nick tätt över av Jakob Enersen.
Sedan IFKs målvakt Malik Faiqi i en tät situation träffat en BBK-spelare med knytnäven kunde Morfaw säkert slå in ledningsmålet på den efterföljande straffen. Ett mål som gav BBK en positiv kick och hemmalaget stod nu för en riktigt bra period.
2-0 gjorde Erik Lantto i halvlekens sista minut, sedan han lyft bollen över målvakten via ribban.
I andra halvleks sjätte minut tog Alexandre Morfaw emot ett inlägg från Erik Lantto vid strafflinjen och tryckte till direkt på volley med vänsterfoten. Ett vackert mål som gav BBK en avgörande 3-0 ledning.
Andra halvleken höll inte samma höga nivå som den inledande. Mycket chansspelande och många "på måfå-passningar" som inte skall förringa IFKs båda reduceringsmål. 3-1 från nära håll av Johan Isaksson och 3-2 av unge talangen Simon Söderstrand.
- Jag är glad över segern och trivs väldigt bra med BBK, sade tvåmålsskytten Morfaw. Ännu bättre skall det bli då jag knappast känner mina lagkompisar ännu.