Miss i kvalet - nu kan karriären vara över

Kvalet gick inte alls enligt planerna.Oskar Bergman tog sig inte vidare - och nu är hans framtid som golfproffs högst osäker.- Just nu vet jag inte riktigt vad som händer. Jag är tillbaka på ruta ett igen, säger 33-åringen.

Funderar över framtiden. Golfproffset Oskar Bergman (till höger) från Boden missade kvalet till den amerikanska PGA-touren. Det gör att 33-åringen funderar över sin framtid som golfproffs. "Just nu vet jag inte vad jag ska göra", säger han.

Funderar över framtiden. Golfproffset Oskar Bergman (till höger) från Boden missade kvalet till den amerikanska PGA-touren. Det gör att 33-åringen funderar över sin framtid som golfproffs. "Just nu vet jag inte vad jag ska göra", säger han.

Foto: Mike Vogt

BODEN2010-11-02 06:00
För en knapp vecka sedan började Oskar Bergman kvalspelet för att försöka ta en plats på PGA-touren i golf
I förrgår kom han hem till Boden igen.
Och det med ett misslyckat kvalspel i bagaget.
- Jag är jättebesviken. Det blev ett abrupt slut på en konstig säsong. Det kändes inte alls speciellt bra. Det blev lite vattenbesök och pliktslag och då missade jag även några puttar. Det är framför allt puttningen som spökat i år. Jag har slagit bättre än någonsin, men det spelar ingen roll när inte puttningen sitter, säger Bergman, som missade avancemanget till andra kvalrundan med ett par slag.
Och det missade kvalet innebär samtidigt att 33-åringen är osäker över sin framtid som golfproffs.
Måste spela hemma i Sverige
- Jag vet inte hur jag ska göra, om jag ska fortsätta spela. Nu står jag lite ingenstans, säger han.
Bergman tappade sitt så kallade tourkort, som innebär att han har rätt att starta i tävlingarna på den amerikanska Nationwidetouren där han spelat de senaste säsongerna.
Så om han ska fortsätta som proffs blir det på Sverigetouren.
- Jag är tillbaka på ruta ett igen. Nu är jag där jag var för ett par år sedan, förklarar han.
Men det är ett par andra faktorer som också spelar in när Bergman ska ta ett beslut om sin framtid.
Ingen träning den närmsta tiden
- Dels är det ekonomiskt. Den här säsongen har kostat oerhört mycket, samtidigt som jag inte tjänat något. Sedan ska det fungera med familjen också, säger Bergman, som ändå har ett visst sug efter att fortsätta sin karriär.
- Jag känner själv att jag inte är riktigt färdig. Det är väl det som gör att jag känner att jag vill fortsätta. Jag har möjligheten att göra bra saker på golfbanan i framtiden.
De kommande månaderna kommer Bergman återgå till sitt civila yrke igen medan han ska försöka fatta ett beslut.
Och något golfspel lär det heller inte bli tal om den närmsta tiden.
- Bagen kommer stå i förrådet en bra tid framöver. Vi har ingenstans att träna i Boden. Golfcenter är ju uppköpt och banan är stängd för säsongen. Så det är väldigt tufft att vara golfproffs i Boden just nu.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om