Miljonaffären

Clear Sign, Peabtravets främsta varmblod just nu är såld till en hästägare hos Robert Bergh på Bergsåker.- Det är riktigt, bekräftar hästens tränare Ola Johansson. - Det innebär att vi stryker Clear Sign från kvällens V65-tävlingar i Boden.

Stjärntravaren Clear Sign har gjort sitt på Bodentravet. I går såldes hästen till Robert Bergh på Bergsåker.Foto: anders hjortenklev

Stjärntravaren Clear Sign har gjort sitt på Bodentravet. I går såldes hästen till Robert Bergh på Bergsåker.Foto: anders hjortenklev

Foto:

BODEN2009-05-07 06:00
Femårige Clear Sign (v. e. Smok´n Lantern-Atas Nice Sun L.) har rekordet 1.12,3a och har så här långt tjänat knappa 1,4 miljoner kronor.
Han ägs av Ola Johanssons far Ove "Buller" Johansson och beskedet att hästen sålts kommer inte helt överraskande men de facto oväntat.
Ove har nämligen mer än en gång deklarerat att "Alla mina hästar är till salu, bara priset är det rätta".
När det gäller försäljningssumman vill Ola förstås inte säga alltför mycket.
Att det är en rejäl summa som Berghs hästägare fått betala är naturligtvis självklart.
Clear Sign är en häst med stor kapacitet som är på väg att växa in i den absolut högsta klassen. Hästar på den nivån är inte gratis.
- Det rör sig om ett sjusiffrigt belopp, bekräftar Ola.
Clear Sign debuterade redan som tvååring. Vann en av sina två starter då och lät redan då ana att det handlade om en travare med stor talang.
Som treåring visade han gång efter annan att han tillhörde de främsta i landet i årgången. Vann uttagningen till Kriteriet och var sedan fyra i finalen.
"Känns vemodigt"
Den positionen höll han även i fjol och visade det genom att bli tvåa i Breeder´s. Knappt slagen av kullettan Sahara Dynamite.
Clear Sign är också klar för V75-finalerna på Solvalla under elitloppshelgen och 31 starter har hästen gjort så här långt. 12 av dem har slutat med seger.
Nu säljs han alltså söderut.
- Så fort affären är klar går han ur min träning, påpekar Ola Johansson. Klart att det känns litet vemodigt men samtidigt är det också intressant att se vad Robert Bergh kan få ut av honom. Vi önskar naturligtvis både hästägare och tränare all lycka med Clear Sign i fortsättningen.
Ove "Buller" Johansson firar just nu sin 60-årsdag i Turkiet. Han har genom åren ägt och tränat men också sålt bra hästar.
Kallblodsgiganten Greivin är en av dem men även Titan W.F. och Total Rigas som båda blev miljonärer sedan de lämnat Ove "Buller".
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om