...men på läktaren satt nyförvärvet från Bosnien

Bodens BK förlorade med 1-2 mot Friska Viljor och saknaden av en målskytt var frapperande.Kanske satt mannen BBK letar efter på läktaren.- Boden var bättre, men missade alldeles för mycket. Jag hoppas naturligtvis att jag ska kunna hjälpa till med målskyttet, säger Nedim Hiros, 24.

Vännerna från Sarajevo ska bli ett lyft för Bodens BK under höstsäsongen. Nedim Hiros till vänster och Haris Devic känner varandra sen ungdomsåren.

Vännerna från Sarajevo ska bli ett lyft för Bodens BK under höstsäsongen. Nedim Hiros till vänster och Haris Devic känner varandra sen ungdomsåren.

Foto: Åke Åkerlund

BODEN2009-06-08 06:00
Redan i fredags kunde NSD avslöja nyheten at Bodens BK kommer förstärka anfallet till höstsäsongen i form av bosniern Nedim Hiros.
Det är ungdomskompisen Haris Devic som lockat Nedim Hiros till Boden. De känner varandra sen de var smågrabbar i Sarajevo.
- Sen försvann Nedim till Tjeckien och Finland och jag hamnade i Sverige. Men vi har hela tiden hållit kontakt, berättar Haris Devic.
Nedim Hiros avslöjar:
- Jag har skrivit på för Boden, men blir inte spelklar förrän i slutet av juli.
Hiros är 178 cm lång och väger 81 kilo. Han gjorde tio mål på 29 matcher för bosniska topplaget Sarajevo och kommer hit med ryktet om att vara en spelare som trivs inom straffområdet.
Är du inte för bra för division II i Sverige?
- Det är han som har lockat hit mej, skrattar Hiros och tittar på Haris Devic. Haris har bara talat gott om Boden och jag kommer hit för att visa upp mej för större klubbar.
Kan Hiros bli lösningen på BBKs anfallsproblem?
- Jag hoppas det, säger Haris Devic, en av många spelare som var frustrerad över alla missarna i går.
Frånsett ketchupeffekten mot Piteå har BBK haft svårt med målskyttet.
- Så har det varit hela säsongen. Det är som om alla målvakter storspelar mot oss, suckar Haris Devic.
Det ska kompisen Nedim Hiros försöka sätta stopp för.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om