Lindahl ersätter skadade Helm

Drew Helm skadades i matchen mot Alvik på måndagskvällen och har åkt hem till Amerika för att opereras.Bodens BK har redan hittat ersättaren:Andreas Lindahl, forward från Infjärdens SK, jumbolag i division II.- Jag hoppas jag kan hjälpa BBK till ettan, säger han.

Andreas Lindahl förstärker BBK.

Andreas Lindahl förstärker BBK.

Foto: mats henriksson

BODEN2009-08-28 06:00
Helm, som varit en av BBK:s under hösten, knäskadades i första halvlek och tvingades byta. Skadan visade sig vara så svår att den krävde operation.
Drew lämnade Boden på torsdagen och missar resten av säsongen.
- Vi hade ett möte på tisdag och kom fram till att det egentligen inte fanns någon ersättare tillgänglig. Men jag åkte hem och tvärtänkte och kom på Andreas´namn.
- Jag kontaktade honom, han var intresserad och idag (torsdag) på förmiddagen var övergången klar. Jag vill också säga att Infjärden ställt upp på ett bra sätt. Det är vi glada och tacksam över, säger Ingemar Ek, klubbdirektör.
"Ska bli skitkul"
Övergången har underlättats av att Infjärden redan i praktiken är klart för nedflyttning till division III och i gengäld får klubben låna två juniorer av BBK resten av säsongen: Jens Nordin och Sebastian Hellström.
- Roligt och utvecklande för spelarna att få känna på division II, säger Ek.
Andreas, som fyller 21 på lördag, har rötterna i Storfors AIK och har också spelat med Piteå IF och Skellefteå AIK.
- Det ska bli skitkul att spela med BBK. Valet kändes lätt med tanke på att vi lär åka ur tvåan och även tappat flera spelare, säger han.
Vad säger du om din egen säsong?
- Den har varit bra med tanke på förutsättningarna. Jag har varit skadefri och det har betytt mycket.
Andreas är spelklar till derbyt mot Piteå På LF Arena på måndagkväll.
- Jag är knappast redo att spela från start. Men kanske kan det bli ett inhopp.
Christian Samuelsson, tränare i BBK, säger om Andreas:
- Det är en snabb och irrationell spelare. Vi vill bredda truppen, därför har vi knutit upp honom. Men det är för tidigt att säga hur vi kommer använda Andreas. Vi vill se honom i träning först.
n n Peter Sedunov fick också kliva av mot Alvik sedan han fått en sträckning i ena låret. "Seddan" missar matchen mot Piteå, men räknar med att vara spelklar till matchen därpå.
Däremot är Alexandre Morfaw tillbaka. Han var avstängd senast.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om